УжНУ співпрацюватиме з Університетом ім. Я. А. Коменського у Братиславі

Ректор Ужгородського національного університету Федір Ващук 15 січня 2014 року підписав угоду про співпрацю з керівництвом Словацького дослідницького центру в Братиславі. Співробітництво спрямоване на розвиток спільних наукових, навчальних і дослідницьких проектів.

 

Договір дає структурам-партнерам змогу обмінюватись інформацією про практичний досвід, новітні методи роботи, нові технології для підвищення рівня методології навчання, ефективності наукових досліджень. Плануються спільні наукові проекти у найбільш пріоритетних галузях науки, організація конференцій та семінарів, обмін дидактичною та методичною літературою, публікаціями, навчальними планами і навчальними програмами, запрошення аспірантів та молодих науковців для спеціальної і поглибленої підготовки та інші форми співпраці з урахуванням взаємних інтересів.

 

Також нещодавно підписано договори між юридичним факультетом, факультетом європейського права і правознавства УжНУ та юридичним факультетом Університету ім. Я.А. Коменського у Братиславі. Передбачається обмін професорсько-викладацьким складом, студентами, аспірантами, проведення спільних конференцій, форумів, видавництво навчальних посібників, монографій, наукових статей.

 

Таким чином, університет посилює свої міжнародні зв’язки, що створює можливості вдосконалення освіти і науки на Закарпатті й в Україні загалом із застосуванням передових технологій і здобутків європейської вищої школи.

 

Медіацентр УжНУ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.