Про «штучний інтелект» говорили студенти коледжу УжНУ під час наукової конференції (ФОТО)

Традиційний «Тиждень комп’ютерних наук» у Природничо-гуманітарному коледжі УжНУ розпочався фіналом олімпіади з програмування. Також студенти влаштовували змагання з «Показухи», готували стінгазети, грали в настільний теніс і вправлялися в «Соло на клавіатурі». Нагороджували переможців 13 лютого, цього ж дня провели наукову конференцію «Розвиток технологій штучного інтелекту в умовах сучасного прогресу ЕОМ», яка стала підсумком тижня заходів у коледжі.

Тематика студентських доповідей підсумкової конференції стосувалася поняття «штучний інтелект», наукових теорій, практичне застосування систем штучного інтелекту в комп’ютерних іграх. Студенти торкнулися питання інтелектуального конфлікту «людина-машина», а також кібернебезпеки «штучного інтелекту», що найбільшого розвитку досяг нині в комп’ютерній грі «Шахи».

 

Студенти коледжу зацікавилися цим питанням у процесі створення ігор. Аби стимулювати їх до швидкого виконання лабораторних робіт, викладачі дозволяють наприкінці пари пограти.

 

Іван Щербан, голова циклової комісії розробки програмного забезпечення, констатує, що сьогодні до коледжу вступають здебільшого добре підготовлені випускники, які успішно продовжують розвиватися у сфері ІТ-технологій: «Вони вчаться тут самостійно створювати програмні продукти, і ми, безумовно, спрямовуємо їх на практичну діяльність».

 

Тож сьогодні студенти коледжу розробляють власні платформи для комп’ютерних ігор, а також відповідні додатки для мобільних телефонів.

 

До проведення «Тижня комп’ютерних наук» долучилися всі курси, тож за перемогу в кожному виді змагань довелося поборотися. У фіналі олімпіади з програмування учасників розподілили на дві команди: майбутні програмісти та студенти інших спеціальностей.

 

Директор Природничо-гуманітарного коледжу Володимир Росоха підсумував їх роботу, вручив переможцям грамоти. Він переконаний, що захід уже традиційно відбувся на найвищому рівні, однак для студентів мають бути важливі не тільки розваги, а й процес навчання, наслідком якого має стати хороше працевлаштування, адже спеціалісти комп’ютерної сфери мають попит на ринку праці.

 

За проведення «Тижня комп’ютерних наук» дирекція коледжу висловлює подяку організаторам – Павлу Федорці та Крістіану Молнару, а також спонсорам – студраді Закарпаття, яку представляє в коледжі Юрій Бедей.

 

 

Наталія Каралкіна

Медіацентр УжНУ

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.