У Мукачівській гімназії відбувся відкритий урок на тему "Від Крут до Майдану" (ФОТО)

 

13 березня 2014 року у Мукачівській гімназії відбувся відкритий урок на тему "Від Крут до Майдану", котрий організували учні 10 класу спільно з СПО "Карпатська Січ".

 

Учитель історії Зоя Біланин розповіла про героїчний чин молодих студентів, які полягли за ідею української державності під Крутами, відзначивши той факт, що події 1919-го року чимось нагадують події останніх днів, а саме окупації Криму російськими військами. Згодом учасники відкритого заняття розглянули історію виникнення та боротьбу УПА проти окупаційних сил та згадали про "Небесну сотню", зачитавши написані на їх честь вірші.

 

Після поетичного вшанування Героїв Майдану представник СПО "Карпатська Січ" розповів про героїчний вчинок карпатських січовиків, продемонструвавши кульмінаційний уривок з документального фільму "Срібна Земля. Хроніка Карпатської України".

 

Як висновок, присутні зрозуміли, що не варто повторювати помилок минулого. Утім, якщо війна настане, український народ до останнього боротиметься за свою незалежність, а Закарпаття гідно вшанує пам'ять власних героїв своїми вчинками.

 

 

 

 

Анонс Закарпаття 



рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.