Закарпатець став єпископом Бердянським і Приморським УПЦ (МП)

У неділю, 5 серпня 2012 року, у Свято-Покровському монастирі м. Києва відбулася архієрейська хіротонія секретаря Хустської Єпархії архімандрита Єфрема (Ярінко) на єпископа Бердянського і Приморського, яку очолив Блаженнійший Митрополит Володимир.

Як повідомили  в прес-службі Хустської єпархії Української православної церкви (Московського патріархату), Його Блаженству співслужили: архієпископи Хустський і Виноградівський Марк, Бориспільський Антоній, керуючий справами УПЦ, Запорізький і Мелітопольський Лука, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, секретар Предстоятеля УПЦ; єпископи — Макарівський Іларій, Васильківський Пантелеімон, Броварський Феодосій, Ірпінський Климент.

Довідка

 

Преосвященнійший Єфрем, єпископ Бердянський і Приморський, народився на Закарпатті. 20 липня 2012 року на черговому засіданні Священного Синоду УПЦ обраний очільником Бердянської кафедри. 3 серпня 2012 року відбулося наречення архімандрита Єфрема (Ярінко) на єпископа Бердянського і Приморського. 5 серпня – рукоположений у єпископський сан.

Джерело:zakarpattya.net.ua

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.