Помер глава Православної Церкви у Словаччині Високопреосвященнійший Іоанн (Голонич)

Професорсько-викладацький склад та студентство Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила та Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина глибоко сумують та висловлюють щире співчуття з приводу смерті владики Іоанна.
Вічна йому пам’ять та блаженний спокій. 
 
Іван Голонич народився 1937 р. у Словаччині. Майбутній митрополит, здобув освіту на богословському факультеті у м. Прешів (Словаччина), після чого був висвячений на диякона і священика в 1983 р. Після смерті дружини був обраний і посвячений у єпископа м. Міхаловце в Словаччині . Був зведений в сан архієпископа в 1998 р. У 2006 р., після смерті митрополита Прешовського Миколая, що був також Предстоятелем Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, митрополит Іоанн був обраний на Прешовську кафедру.
 
Багато років владика Іоанн прослужив в Міхаловський єпархії. У 2008 році, коли святкувався 25-річний ювілей його єпископського служіння, він висвятив 31 священика і освятив близько 30 новозбудованих храмів і кілька парафіяльних будинків. Він також заснував православний інститут, клуб візантійської культури, церковне Кирило-Мефодіївське училище і школу святого Ростислава в Міхаловце, почав публікацію щомісячника Міхаловський єпархії "Весна".


Джерело:Прес-служба УУБА - КаУ

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.