На Рахівщині сміття вивозять в ліс або скидають в річку

Мальовнича Рахівщина потерпає від сміття та бруду. 

У гірських селах району є мало паспортизованих смітників, а комунальні підприємства, які мають укладені угоди з сільськими радами, не завжди виконують свою роботу. У результаті сміття забруднює річку, ліси та домогосподарства.

 

Оригінальний спосіб для плавання вигадали хлопчаки Рахівського села Видричка: вони примудряються використовувати як плавзасіб купи пет-пляшок. Тим більше, що такого непотребу у гірських річках чимало. Люди кажуть: а що робити – сміття викидати нікуди. Жителі сіл Розтоки та Видричка скаржаться: сміття мало б вивозити комунальне підприємство, з яким укладена угода.

 

Про те, що це підприємство на території сіл таки працює, свідчать контейнери, які, правда, переповнені сміттям. Горян дивує, чому сільська влада не переймається тим, аби непотріб забирали по графіку. Кажуть: голови сіл мали б зв’язуватися із комунальниками, аби ті вчасно спорожнювали контейнери, однак цього не роблять.

 

Щодо утилізації, то більш свідомі частину непотребу спалюють, інші – просто викидають його в річку або вивозять в ліс. Паспортизоване сміттєзвалище в районі сіл Видричка, Розтока та Богдан є тільки в останньому. Та і вивозять відходи туди тільки жителі Богдана. Інші шукають альтернативні шляхи. На малоземельній Рахівщині проблема збору та утилізації сміття наразі стоїть надзвичайно гостро.

 

uzhgorod.in

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.