В Прокуратурі Закарпатської області привітали з 87-річчям екс-прокурора області Михайла Гаврилика

Четвертому в історії Закарпаття прокурору Закарпатської області Михайлу Петровичу Гаврилику виповнилося 87 років. 15 серпня увесь колектив прокуратури області та прокурор області Анатолій Петруня привітали свого легендарного іменинника.

           Михайло Гаврилик керував прокуратурою краю з серпня 1963-го року по листопад 1973-го. Як зазначив на урочистій події Анатолій Петруня, - бути прокурором області понад 10 років при Радянському Союзі – велике досягнення та відзнака.

«Немає майбутнього у тих, хто не пам’ятає минуле. Завжди потрібно згадувати попередні покоління. У нас вже залишилось небагато таких людей – ветеранів, серед них Михайло Гаврилик – людина, яка віддала все своє життя роботі в прокуратурі заради додержання і зміцнення законності та правопорядку в державі. Весь його трудовий шлях, пов'язаний з юриспруденцією», - відмітив Анатолій Петруня.
 
 
        Мабуть, найкраще характеризує Михайла Петровича цитата Івана Тегзи з його книги про історію прокуратури Закарпатської області: «У кожного, хто хоч раз спілкувався з ним залишилася приємна згадка. Бо його інтелігентність, щирість, почуття гумору начисто спростовують уяву тих, котрі в прокуророві бачать лише образ закостенілого педанта, який суворо дотримується певного порядку, і формаліста. Це – життєлюб, якого й жорсткі умови професійної діяльності не переінакшили, а тільки утвердили в ньому вимогливість, на основі букви і духу Закону зцементували позицію безкомпромісності"...





      
 
 
 
Хоч Михайлу Гаврилику вже 87, але це досі – енергійна людина, яка добре пам’ятає майже всю історію прокуратури Закарпатської області, адже потрапив в прокуратуру з рекомендації ще першого прокурора Закарпатської України – Івана Андрашка! Пам`ятає він і ті непрості часи, коли 50 років тому він очолював прокуратуру цього краю. «Я давно пішов з прокуратури, але частка мого серця назавжди залишилася тут, з вами. Тут в прокуратурі вже не залишилось нікого, хто працював зі мною в той час. Але дякую, що ви пам`ятаєте про ветеранів. Запрошення сюди – для мене виявилося справжнім сюрпризом», - поділився спогадами та думками четвертий прокурор в історії Закарпаття - Михайло Гаврилик.

 
Біографічна довідка: Михайло Петрович Гаврилик народився в селі Білки Іршавського району Закарпатської області в багатодітній сім`ї. Навчався в народній та горожанській школах. Більше року працював помічником писаря нотаріального відомства. У 1944 році його забрали в робочий табір для будівництва ліній оборони перед наступаючою Червоною Армією. У 1945-1946 рр. працював бухгалтером районного відділу народної освіти. З 1947 по 1951 рік – слідчий і помічник прокурора Іршавського району. У 1950 році закінчив Ужгородське педагогічне училище, а в 1955-му – Всесоюзний заочний юридичний інститут (Київський філіал). 1951-1955 рр. - прокурор Свалявського району. 1955-1961 рр. обирався другим секретарем Ужгородського міського комітету КПУ. В 1961-1963 рр. – слухач Вищої партійної школи при ЦК КПРС (м.Москва). У серпні 1963 року призначений прокурором Закарпатської області. 1973-1977 р. – начальник обласного управління юстиції. 
      Державний радник юстиції 3-го класу. Нагороджений орденом Трудового Червоного Прапора та кількома медалями.


Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.