Националисты Закарпатья обратились в МИД Украины

Шановний міністр закордонних справ України,

Повідомляємо, що 4 грудня 2015 р. мав місце недружній акт щодо України, здійснений чеським парламентарем, представником Чехії в Європарламенті Томіо Окамурою. Зокрема, в м. Свалява Закарпатської області в ході зустрічі з русинами краю він заявив про підтримку в проведенні на Закарпатті референдуму про визнання русинів як окремої нації та надання їм автономії. Також зазначив, що Україна не може бути частиною Європейського Союзу, бо є недемократичною державою (посилання - http://made-inussr.livejournal.com/254346.html).

 

Таку заяву представника чеського парламенту трактуємо як недружній акт Чеської Республіки щодо України та спробою порушення її територіальної цілісності. Як підтвердження надаємо посилання на відеофіксацію виступу Томіо Окамури : https://www.youtube.com/watch?v=ESoYC-n6KEQ . Відтак наполягаємо на взятті цієї справи під контроль МЗС України та застосуванні заходів, передбачених законодавством України, у боротьбі із сепаратизмом в Закарпатській області.

 

Звертаємось до МЗС України, що такі дії чеського парламентаря мають бути визнаними недружнім актом проти України. Зі сторони МЗС України повинна бути надіслана нота протесту Чеській Республіці, президент якої, Мілош Земан, підтримує військову та політичну агресію Російської Федерації проти України.

Закликаємо всі державні структури, правоохоронні органи та громадськість не бути пасивними. Захистимо свою землю та свій дім!

 

ГО "Карпатська Січ"

тел.: +38-098-388-40-62; e-mail: karpatska.sich@gmail.com

88000, Закарпатська область, м. Ужгород

06.12.2015 р.

Анонс Закарпатья

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.