На Закарпатті незаконно звільнили головного онкохірурга (ДОКУМЕНТ)

27 листопада, було безпідставно звільнено одного з найкращих хірургів Закарпатського обласного онкодиспансеру, кандидата медичних наук , в.о. завідувача абдомінального відділення ЗОКОД, Заслуженого лікаря України Ігната Володимира Івановича
До нашої редакції звернулися пацієнти, які знаходяться на контролі та лікуванні  в онкодиспансері, з проханням розібратись, чому їх лікуючого лікаря без всяких на те підстав та поважних причин звільнили з роботи.  «Лікар,  який більше 30-ти років рятує життя онкохворих, проводить тисячі  надскладних операцій,  дає нам надію на життя більше не зможе нам допомогти », - каже пані Любов у розпачі та зі сльозами на очах.
А все це розпочалось після того, як син Ігната В.І., депутат Ужгородської міської ради, Ігнат О.В. висвітлив у соцмережі інформацію про долю двох сиріт, у яких було незаконно відібране житло братом головного лікаря онкодиспансеру, не без його ж допомоги.


Ремарка редакції - офіційні коментарі гол. лікаря онкодиспансеру щодо житла сиріт

 






Після публікації у ЗМІ головний лікар онкодиспансеру Русин А.В.  заборонив  Ігнату В.І. проводити оперативні втручання. Тут ми згадаємо скандальний пост пацієнтки  Брескку Юлії в мережі Фейсбук, яка трохи не померла через цю заборону операцій. Згодом  в.о. завідувача абдомінального відділення Ігнат В.І. було переведено  на посаду лікаря-хірурга-онколога вищезгаданого відділення без всяких на це пояснень ні йому, ні членам профкому . А далі йде все по сценарію:  догана за неправильне ведення медичної облікової документації, що на  думку головного лікаря вказує на його халатне відношення до виконання функціональних обов’язків. Далі  звернення Русина А.В. до профкому із клопотанням про звільнення в.о. завідуючого абдомінальним відділенням, але однієї догани виявилось замало для звільнення, тому в результаті з’являється ще одна копія попередньої  догани- за неналежне ведення документації  в.о. завідувача Ігната В.І.            
Але цікаво те, що заступник головного лікаря з медичної частини повинен був провести контроль за веденням документації. Цікаво чим займався заступник, якщо в двох доганах його просили проконтролювати ведення документації?
На підставі так званого «неправильного ведення документації» наказом від 27.11.2017р. одного з кращих онкохірургів України було звільнено за систематичне невиконання без поважних причин обов’язків, покладених на нього трудовим договором за ст. 40, п.3. КЗпП України.
Виникає питання, чи справді Заслужений лікар України, рятівник тисячі онкохворих з багаторічним досвідом за плечима, тільки тепер зробив помилки у медичній документації, невже набита досвідом рука схибила? Чи тут криється міжособова неприязнь між головним лікарем і уже, на жаль, колишнім в.о. завідувача відділенням?
Відповіді на всі питання, я думаю, дадуть нам представники Феміди!

Анонс Закарпаття









рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.