Гуцули які присв'ятили життя боротьбі за УССД (ФОТО)

У часописі Косівського району "Гуцульський край" розміщено статтю: "Героїчно пролита кров не зникає". Її авторка  — аспірантка факультету історичної освіти, НПУ імені М.П. Драгоманова Ольга Ігнатюк, на прикладі своїх краян прослідковує родинну спадковість боротьби за українську державу.

Три постаті націоналістичного підпілля середини двадцятого століття і їхні нащадки, народжені вже в неоколоніальній Україні, — яскраве підтвердження виведеної Т. Шевченком поетичної формули триєдиності нації: "Мертві, живі і ненароджені...". Свідчення того, що ніщо не зникає безслідно і не виникає з нічого.


Микола Арсенич-Березовський (псевдо: «Арсен», «Березовський» та ін.). Уродженець села Нижній Березів, член Пласту, Української Військової Організації, Організації Українських Націоналістів. 2-й голова і фактичний творець військової контррозвідки ОУН — СБ ОУН, один із дев'яти генералів УПА і єдиний генерал безпеки УПА.  Лицар Золотого Хреста Заслуги. Його нащадок — Василь Арсенич (псевдо: "Зірка") вже декілька років бере активну участь у творенні Української держави. Член націоналістичної організації орденського типу — «Тризуб» імені Степана Бандери.
Микола Арсенич («Арсен»)


Василь Арсенич («Зірка»)
Василь Малкович — (псевдо:  «Скворінь»). Уродженець села Вижній Березів, кулеметник сотні "Гамалії". Його онук – Василь Малкович, легендарний «Хорват». З юнацьких років бере активну участь у діяльності Всеукраїнської організації "Тризуб" ім. С. Бандери. Отримані у "Тризубі" знання, уміння та навички, а також ідеологічний і моральний гарт послужили тому, що під час Майдану "Хорват" став одним із командирів "Правого сектору" у Києві. Керував підрозділом "Заграва" — можна сказати, елітним загоном тодішнього "Правого Сектору". Після Майдану долучився до творення Добровольчого Українського Корпусу. У зоні бойових дій — з червня 2014 року. Перший польовий командир 5-го Окремого Батальйону ДУК ПС, за його безпосередньої участі народжувався ДУК. Брав участь і командував батальйоном в найгарячіших точках, серед яких  Мар'їнка, Карлівка, Ясинувата, Красногорівка, Піски, Ілловайськ, Старобешево. Формував військово-політичні адмінстрації Курахівського р-ну, Новоселівського р-ну Донецької області, Покровського р-ну Дніпровської обл. Наприкінці серпня 2014 року отримав чисельні осколкові поранення. Сформував та очолив 13-й Запасний батальйон ДУК ПС (м. Київ). З осені 2015-го року – заступник Командира Корпусу по взаємодії між Запасними Батальйонами ДУК ПС. Керівник Оперативного Штабу військово-політичної Операції НВР ПС “Ввічлива Блока Криму". В серпні 2016-го року очолив Головний штаб ДУК ПС. 1-й Заступник Головного командира  всеукраїнської організації "Тризуб" імені С. Бандери.
Василь Малкович ("Скворінь")

Василь Малкович (сотник "Хорват")

Дмитро Негрич (сотенний «Мороз») Уродженець села Вижній Березів — керівник легендарної Березівської сотні УПА, організатор відділів Української Народної Самооборони на Косівщині. Його правнук — Павло Тарасенко (псевдо: "Берест"), член Всеукраїнської організації «Тризуб» імені С. Бандери, учасник війни з російським окупантом,  брав участь у боях  за Мар'їнку та Авдіївку та ін., у складі батальйонів «ДУК ПС». Протягом 2016-17 рр., брав участь в позиційних боях на фронті Мар'їнка та Авдіївка  в складі 2-ї ОТГ командира "Дракона". З юнацьких років займається парамілітарним та спортивним  вихованням  молоді".

Дмитро Негрич (сотенний "Мороз")
Відколи перша краплина української крові впала на чорну українську землю в її обороні, покоління за поколінням вірних дітей цієї землі продовжують боротьбу за встановлення Своєї Правди і Сили, і Волі в Своїй Українській Хаті. І триватиме ця боротьба доти, доки існуватимуть українці.
Прес-служба ВО "Тризуб" ім. С. Бандери
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.