МЕДРЕФОРМА: Сімейні лікарі зароблятимуть втричі більше ,ніж хірурги та кардіологи

З  1 січня цього року в  Україні  розпочала   діяти медична реформа.  За 2018 рік планують реорганізувати первинну  ланку медицини, за 2019- вторинну, а в 2020- третинну. До  первинної ланки  відносяться сімейні лікарі, терапевти та педіатри, які до кінця червня 2018 року повинні «набити « собі клієнтську базу до 2000 чоловік, за одного з яких вони будуть отримувати по 370 грн. Якщо підрахувати, то виходить непогана  сума -  18 тис. грн.,а ще їм на обстеження та лікування пацієнтів держава виділятиме кошти.                                      А тепер подивимось правді в очі. Приходиш ти до свого лікаря , який отримує за тебе гроші, а він тебе «футболить» до спеціаліста вторинної ланки медицини. А у того зарплата тільки 4 тис. грн. і він тобі надає кваліфіковану допомогу.                                                          
І тут виникають  питання! Чи дійсно нашій країні потрібні спеціалісти? Чи нам достатньо тільки сімейних лікарів? А чому ніхто не думає про зарплату медсестри, яка виконує крім своєї роботи ще й половину роботи лікаря?
Наша держава не думає ні за медпрацівників, ні за пацієнтів, що призвело до масового виїзду кваліфікованих спеціалістів за кордон та високої захворюваності та смертності українців!

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.