Яна Зінкевич: Нікому з моїх бійців-добровольців не дають "учасників АТО"

Керівник медичного батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич, яка після травм керує батальйоном з інвалідного візка, заявила, що не отримувала державної допомоги.Про це вона сказала в інтерв'ю Укрінформу.

"Допомоги від держави я не отримувала і не отримую, хоч обіцянок було багато", - зазначила Зінкевич.

Вона також розповіла, що досі постійно перебуває на основній базі медбатальйону, а "вдома – рідко, на жаль, бо там все не пристосовано, квартира на 4 поверсі в будинку без ліфта”. “Періодично вдається бачитись із сім'єю під час відряджень по Україні, та раз на кілька місяців моя сім'я приїжджає на короткий період до мене", - додала волонтер.

На запитання з приводу того, що учасники АТО отримують компенсації за житло і чому вона не стоїть на обліку, Зінкевич, зокрема, відповіла: "Це питання, на жаль, дуже не просте і не справедливе. Нам не дають учасників АТО, нікому з моїх бійців-добровольців. Ті батальйони, які легалізувалися, мають документи, а бійці структур Української добровольчої армії – ні”.

Читайте також: Волонтерів зі всього світу запрошують долучатися до освітніх проектів в Україні
За її словами, у деяких областях вдалося хоч частково “зрушити з місця” завдяки альтернативному створенню статусу учасника-добровольця АТО, але пільги, що надаються за цим посвідченням, можливі лише за місцем прописки, тобто в межах області, де видавалося посвідчення. “Але це все одно не вихід, і брати участь у багатьох проектах (в тому числі благодійних з надання житла) багато бійців не можуть", - додала Зінкевич.

Як повідомлялося, медик-волонтер Зінкевич у 2015 році потрапила в дорожню аварію і травмувала хребет. Вона проходила лікування в Ізраїлі. У жовтні 2016 року Зінкевич стала мамою.

Наприкінці січня цього року Зінкевич отримала в Римі нагороду священномученика Омеляна Ковча за життєвий приклад жертовності і гуманізму та задля порозуміння між народами.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.