Всі освітні заклади з понеділка відновлюють навчання (ФОТО)

В Україні заклади освіти з понеділка, 5 березня, відновлюють навчання, призупинене у зв'язку з необхідністю економії газу.
Про це поінформувала міністр освіти і науки Лілія Гриневич.
"Додаткові «канікули» не відбулися – проблема з газопостачанням вирішена, тому з понеділка заклади освіти спокійно можуть працювати у звичному режимі. Відповідне рішення прийняв Кризовий комітет, а Міністерство освіти і науки України вже розіслало всім лист-роз’яснення", - написала Гриневич. Водночас вона зауважила, що як і у випадку призупинення навчання, рішення про відновлення роботи приймають самі виші та місцеві органи влади, до сфери управління яких належать дитсадки, школи та ПТНЗ.
Як ми повідомляли раніше, Міненерго запровадило режим економії газу. З цією метою тимчасово скасували заняття у шкільних, дошкільних і вищих навчальних закладах. Зважаючи на свята та вихідні, поновити роботу навчально-виховних закладів планувалося 12 березня.
Водночас вранці 3 березня Президент Петро Порошенко заявив, що критична ситуація з газом вже позаду, оскільки, зокрема, є “різке збільшення” постачання газу в Україну з країн ЄС - Польщі, Словаччини, Угорщини.
Згодом Міністерство енергетики та вугільної промисловості прийняло рішення зняти обмеження з газопостачання і запропонувало відновити навчальний процес у закладах освіти з 5 березня.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.