В прокуратурі говорили про "відому закарпатську" журналістку

На прийом до прокурора Закарпатської області Володимира Гаврилюка сьогодні завітали журналісти впливових місцевих видань, власкори центральних телевізійних каналів і керівники журналістських організацій. Пише Ужгород.ін.
Приводом стало відкриття кримінального провадження щодо колишнього власкора телеканалу «1+1» на Закарпатті, а нині – начальника управління соціального захисту Мукачівської міської ради Наталії Зотової. Останнє відкрите за заявою відомої своєю псевдоактивістською і псевдожурналістською діяльністю Лариси Ступак за, начебто, ненадання їй офіційної інформації на «журналістський» запит.

Нагадаємо, що Комісія з журналістської етики прийняла рішення оприлюднити заяву про публічний осуд способу дій  редакторки газети «Сила народного контролю — Чоп» Л.Ступак і розповсюдження нею матеріалів, що містять образи на адресу Н.Зотової та її колег, а також про публікацію та поширення такого рішення.

На думку журналістів, Л.Ступак формально прикривається журналістським посвідченням, нехтує основоположними принципами журналістської етики, не є журналісткою, оскільки неспроможна грамотно викласти інформацію у письмовій формі, крім того, використовує журналістику виключно як засіб для досягнення власних меркантильних цілей.
На цьому тлі журналістський і чиновницький авторитет Наталії Зотової – бездоганний.

Як йшлося в ході зустрічі, даний випадок – лише один з цілого ланцюга прикладів цинічної діяльності Л.Ступак і її соратників на ниві псевдоактивістського і псевдожурналістського «заробітчанства». Він, однак, став останньою краплею в чаші терпіння  журналістів, що змусила їх організуватися і прийти в прокуратуру.

За підсумками розмови В.Гаврилюк пообіцяв журналістам всебічне і неупереджене розслідування цієї справи.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.