В ужгородському барі "Акваріум" самка пітона знесла і висиджує яйця як курка (ФОТО,ВІДЕО)

В ужгородському екзо-барі "Акваріум"  трапилася  приємна подія - двома десятками великих яєць "знеслася" триметрова самичка-альбінос тигрового пітона з ім'ям Жужа.
Кладки у тигрових пітонів не є надзвичайною рідкістю у світі тераріумістики, однак для Закарпаття це справді надзвичайна подія.
Жужа торік пиїхала в "Акваріум" з Києва, де її кілька років утримували в одній родині як "хлопчика". По прибутті на Закарпаття "хлопчик" виявився "дівчинкою", яка й склала пару  улюбленцеві ужгородської малечі пітону Йончі, який торік зробив спробу втечі зі свого тераріума, після чого під бетонною підлогою "Акваріума" його довелося видобувати рятувальникам.
Справжнє "кохання" у Жужі та Йончія відбулося близько двох місяців тому, результатом якого і є нинішня подія.
Тепер Жужа обвила кладку своїм тілом і висиджує як квочка, ні на мить не покидаючи потомство. При чому, що цікаво, в період "насиджування" холоднокровна рептилія час від часу смикається, скорочуючи м'язи, внаслідок чого температура її тіла піднімається на кілька градусів.Маленькі пітони мають з'явитися через 2-2,5 місяці, розповідає власник "Акваріуму" Олег Диба. Протягом всього цього часу Жужа не їстиме, відмовляючись від навіть найбільш ласої їжі.
Якими будуть малята Жужі і Йончія - "блондинками", як мама, чи "брюнетами", як тато, передбачити неможливо. Адже невідомо, ким були батьки Жужі та Йончія - нормалами чи альбіносами. У випадку, якщо ген альбіносизму присутній у обох батьків, серед малят також можуть бути альбіноси - особини з вродженою аномалією, яка полягає у відсутності в організмі темного пігменту.
Побачити пітониху-"квочку" на яйцях і маленьких черепашат-тріоніксів в акваріумі "Акваріума"  можуть всі бажаючі.


Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.