Пам’яті бійця полку "Азов" Сергія Бурлаки (Француза)

Рівно два роки тому наші ряди покинув 39-річний азовець Сергій Бурлака з позивним Француз Під час виконання бойового завдання на околицях Павлополя він підірвався на ворожій міні. Про це пише "Азов Прес".
Француз, боєць «Залізної» сотні, розвідник, був у групі прикриття аеророзвідки. Безпілотник, який працював того дня, заглушив ворог, і він впав. Щоб техніка не дісталася окупанту, група розвідників висунулась його забирати. Француз як і завжди, перебував у першій дозорній групі – він постійно прагнув бути у перших рядах. Однак спрацювала міна, яка і забрала життя нашого бійця.

Друг Барс познайомився з Французом влітку 2015 року, але спілкуватися вони почали не одразу. «У другій сотні було розвідувальне відділення, яке очолював Кіра. Француз перевівся і ніс службу у цьому відділенні, – згадує Барс. – До початку 2016 року виїздів як таких не було. А приблизно в січні розвідники почали їздити в район Павлополя та виконувати там розвідувальні завдання, поставлені командиром роти. На кожен виїзд давали людей зі взводів. Я тоді був командиром 2-го взводу і в лютому теж вирушив до Павлополя зі своєю групою. Там вже перебував Француз Кожної ночі ми виходили у розвідку, розвідували місцевість та позиції противника, виконували завдання з мінування, сиділи в секретах тощо. Протягом 20 днів, які ми там провели, тісно і по-дружньому спілкувалися із Французом. Що можу сказати про нього? Француз завжди йшов попереду, нічого не боявся. Відчувалось, що це надійний боєць, на якого без проблем покластися у бойових умовах. Був дуже хорошою людиною, з ним цікаво було обсудити різні теми, і військові, і невійськові. Француз пишався тим, що його група заходила дуже далеко в тил противника та знала все про ворога. З такими, як Француз дійсно можна ходити у розвідку. Після закінчення ротації в Павлополі наша група повернулася на базу, а Француз залишився, тож новина про його загибель застала нас в Маріуполі. Смерть такого бійця, як Француз стала непоправною втратою, було дуже жаль, адже таких відданих справі надійних людей, справжніх патріотів дійсно небагато. Він хотів розвиватись, приносити користь своїй країні, наблизити перемогу. Мав багато військово-тактичних ідей, які хотів втілити в життя, частину з них ми реалізували».

Француз назавжди залишиться для нас прикладом справжнього безстрашного розвідника та патріота своєї держави.

Пам’ятаємо!
Помстимося!
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.