Найближчим часом гурт Rock-H презентує дві нові пісні на весільну тематику

Оскільки осінь - сезон весіль, на найближчих концертах гурт Рокаш презентує Вам ще 2 нові пісні на цю тему: "Урвалася струна" і "Ой поплачеш, біла дівко". 
Крім них до нашого другого альбому "Отава" увійдуть раніше представлені пісні:

Не обнімай, цімборику
Співам співаночку
До милої, до тої
Забав, циган
Марічко, чи чуєш
Василю, Василю
За що сь ня побила
Я люблю гнуй
Добре тому коса косит 

Вихід альбому заплановано на січень 2013 року.

Що таке Закарпатське весілля?

 

Кількість запрошених сягала 300-х осіб і вражала енергетикою і обрядодіями. Весілля супроводжується грою троїстих музик, хоча музикантів може бути більше. Традиційно інструментарій такий: фуярка або сопілка, цимбали, скрипка і бубон. Інколи використовують баян, з духових інструментів — кларнет і навіть саксофон. Окремої уваги заслуговують танці, які, немов гірський потік, підхоплюють і несуть з собою.
Гуцульське весілля, як казка. Навіть в теперішній час гуцули дотримуються своїх традицій. Вони й досі вдягаються у національний одяг, прикрашають своїх коней. В день весілля нареченого і наречену супроводжують бояри, дружби, дружки, світилки, свати, старости. Весілля повне веселих і жалібних пісень, танців, ігор, забав, жартів, дотепів.
Жодне весілля не обходиться без короваю чи калачів, вишиваних чи тканих рушників, букетів, які чіпляють на одяг гостей і гільця чи деревця. Точно визначеного часу для дня весіль не встановлювали, єдине, що сватання і заручини відбувались переважно навесні, літом, восени, рідше взимку, а весілля намагались справляти до Великого посту. Під час будь-якого посту справляти весілля категорично заборонялось.

Джерело:anons.uz.ua

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.