У полку АЗОВ вшанували пам’ять полеглого побратима Ратибора

У день загибелі нашого побратима Ратибора пройшло шикування, під час якого особовий склад полку АЗОВ віддав шану його пам’яті. Він отримав важке поранення 21 червня 2015 року. Родом з Новосибірська, Ратибор був командиром мінометного взводу 2-ї роти, яка на той момент перебувала на позиціях у Широкиному. Пише сайт "НК".
Ратибор запам’ятався як шляхетна людина і досвідчений військовик. Свого часу він служив у російській армії, звільнився у званні капітана. У вересні 2014 року приєднався до батальйону «Азов». Після Широкинської операції Ратибор отримав завдання сформувати мінометний взвод 2-ї роти. Він був прихильником тактики мобільних мінометів. Його бійці фактично завжди виїжджали за бойові порядки роти, відстрілювались і приїжджали назад.

Того дня група висунулася на позицію «доміки» і працювала по ворогу, але 120 мм міномети ворога щільно накрили їх, і ворожа піхота намагалась підійти, щоб взяти їх в полон Ратибор отримав важке пораненя від 120 мм міни. Після цього ще 9 днів пробув у лікарні та потім, на жаль, помер.
Ратибор став прикладом мужності, не знав страху, був справжнім бойовим командиром.

Пам’ятаємо! Помстимося!
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.