На Закарпатті відновилася популяція бобрів (ФОТО)

Бобри, які донедавна були рідкісними тваринами на Закарпатті, повертаються.Повідомлення про побачених тварин приходять вже не лише від очевидців, що спостерігали їх у природі (здебільшого, на берегах Тиси), а й з міст, навіть Мукачева та Ужгорода.  Пише beregovo.today.

Є надія, що ці тварини оселилися й на Берегівщині. Принаймні, їхні сліди побачили представники WWF (Всесвітнього фонду природи) в Україні, які разом із нашим кореспондентом досліджували лісовий масив, що розкинувся на берегах Боржави поблизу села Квасово (див. Квасово – село із «розбійничим замком», древнє й сучасне).
На березі річки дослідники виявили так звану напівхатку (перехідний тип бобрового притулку - нору, у якій замість зруйнованої стелі влаштовується настил з гілок), зі слідами зубів на гіллі. Тварини, скоріш за все, залишили свою споруду, але можна сподіватись, що не покинули урочища.

Про інші результати експедиції в природну місцевість, котра з руки фахівців-екологів отримала назву «Закарпатські джунглі», читайте в наступних повідомленнях нашого сайту.
 
Довідка «Берегово.тудей»: Вздовж річки Боржава знаходяться пам’ятка  природи загальнодержавного значення «Атак», заповідне урочище «Боржава» та пам’ятка природи місцевого значення «Великий ліс», які разом включені до складу Боржавського масиву Регіонального ландшафтного парку «Притисянський».  РЛП «Притисянський» (площа 10.330,66 га, створений у 2009 році) — об'єкт природно-заповідного фону України, розташований у межах Ужгородського, Мукачівського, Берегівського та Виноградівського районів Закарпатської області.

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.