По температурі Костринський мінеральний гейзер відноситься до холодної (до 20 °С) мінеральної води. За ступенем концентрації мінеральних солей - лікувально-столова вода. У цій воді може міститися від 1 до 10 грамів солей на літр води. Гідність лікувально-столових мінеральних вод, полягає в їх багатофункціональності: їх можна вживати як столовий напій і систематично − для лікування. Оскільки вода містить залізо, тому її вживають при захворюванні системи травлення й при анемії. Сірководнева (сульфідна) вода впливає на серцево-судинну систему, нервову систему, ендокринну систему, на обмін речовин, а також її можна використовувати в гінекології. Однак під впливом атмосферного кисню залізо та сірководень окисляється, тобто цінність такої води знижується. І тому рекомендовано пити свіжою, особливо після вибухів гейзера." - пише Шандор. Анонс Закарпаття