Раточка розповів як "допоміг зекономити" пацієнтові кошти на операцію (ВІДЕО)

Сьогодні в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція представників Закарпатського обласного клінічного кардіологічного диспансеру. Йшлося про забезпечення обласного клінічного кардіологічного диспансеру стентами для проведення малоінвазивних втручань та про інцидент, який трапився цими днями у закладі.Майже два роки українці з інфарктом-міокарда мали власним коштом оплачувати операції – усе через проблеми із закупівлею необхідних матеріалів. Відтепер же хворі зможуть отримати невідкладну допомогу коштом держави, та її якість викликає запитання.
За словами лікарів, останні півроку стенти купували самі пацієнти. Не всі могли собі це дозволити. Тепер процедури стали безкоштовними. Кількість хворих, яким потрібна термінова допомога, лише зростає, а інфаркт молодшає.
Процедура стентування має такий вигляд - у постраждалу артерію від крововиливу вводять стент (невеличку металеву сітку). Вона виконує роль каркаса і стримує стінки судини.
"Що стосується цін, то в середньому, найпростіший стент коштує 80 доларів, а найдорожчий – 148 доларів", - каже представник Crown Agens в Україні Тетяна Коротченко.
У МОЗ кажуть, що зекономлені кошти дозволятимуть закупити додактові стенти і забезпечити на перспективу усіх пацієнтів, які потребують невідкладної допомоги.
Інцидент, що стався днями у кардіодиспансері стосується саме теми проблемних питань фінансування за урядовою програмою.
Як повідомив Ярослав Раточка, пацієнт був сьогодні простентований. Головний лікар обласного кардіодиспансеру дозволив виділити один стент всупереч наказу і під власну відповідальність. Другий підібрати не вдалося, оскільки саме таких, як потрібні пацієнту, в закладі в наявності не має. Потім завідувач Ярослав Раточка розповів як пішов на зустріч страхам людини і погодився зменшити суму необхідного обладнання (зменшено кількість обладнання) і  змінено підхід оперативного лікування з феморального на радіальний, що для лікаря вимагає більших зусиль і є менш комфортним.

Деталі у сюжеті:
[media=//www.youtube.com/watch?v=Dw4RN3avVLY]

[media=//www.youtube.com/watch?v=_7zP_psIDgk]

[media=//www.youtube.com/watch?v=K9jPEwpkcNE] 

[media=//www.youtube.com/watch?v=wvNB90xxRFE]

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.