Закарпатська поліція вилучає з незаконного обігу ялинки та піротехніку (ФОТО)

У ці передноворічні дні в краї тривають відпрацювання з виявлення незаконного збуту ялинок і піротехнічних засобів. На правопорушників очікує адміністративна відповідальність із вилученням предметів торгівлі.  

Наближаються Новорічно-Різдвяні свята, одними з головних атрибутів яких є прикрашені святкові ялинки та феєрверки. Проте закон визначає порядок придбання ялинок і піротехніки, а поліція слідкує за дотриманням законодавства.

Зокрема, у ці дні на всій території області правоохоронці спільно з представниками органів влади, громадськими формуваннями, журналістами проводять рейди з виявлення незаконного обігу ялинок і піротехніки.

Загалом з незаконного обігу поліція вилучила близько ста ялинок: на Великоберезнянщині, Іршавщині, Берегівщині тощо.

Черговий такий рейд відбувся сьогодні, 27 грудня, в Ужгороді. Провели його дільничні офіцери поліції Ужгородського відділу, муніципальна поліція міста, екологи, працівники лісової охорони, члени громадського формування  з охорони правопорядку «Сенк-Захист» та представники місцевих ЗМІ. 

Під час рейду перевірялись ринки міста та місця стихійної реалізації ялинок і піротехніки. На площі Корятовича було виявлено й вилучено кілька ялинок, які продавці реалізовували у невстановлених місцях. На них складено адміністративні протоколи за ст.160 КУпАП (Торгівля з рук у невстановлених місцях). За це передбачено накладення штрафу у розмірі від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із можливою конфіскацією предметів торгівлі. 

Аби уникнути відповідальності, ялинки слід продавати у спеціально відведених для цього владою місцях на ринках. На самі ж деревцята необхідні відповідні документи про їхнє походження.   

Правоохоронці також проводять рейди з виявлення недобросовісних продавців піротехніки. Нагадаємо, що піротехніку дозволено продавати лише в спеціальних магазинах, там уся продукція сертифікована. Продаж побутових піротехнічних виробів на ринках забороняється. Також заборонено продавати піротехніку дітям. 

Відповідно до ст.195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів - тягне за собою накладення штрафу від тридцяти п'яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Рейди з виявлення незаконного збуту новорічних ялинок і піротехніки в краї триватимуть аж до самих свят.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області  

 
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.