Звернення Закарпатської єпархї ПЦУ до громади Закарпаття

Закарпатською Єпархією Православної церкви України одержується інформація про наміри окремих недружніх до нашої держави сил спровокувати конфлікти на релігійному підґрунті, вчинивши акти вандалізму по відношенню до храмів, культових споруд у регіоні, та стосовно священнослужителів Православної конфесії.Закарпатською Єпархією Православної церкви України одержується інформація про наміри окремих недружніх до нашої держави сил спровокувати конфлікти на релігійному підґрунті, вчинивши акти вандалізму по відношенню до храмів, культових споруд у регіоні, та стосовно священнослужителів Православної конфесії.
При цьому, під час вчинення вандальних дій провокатори, ймовірно, можуть лишати на будівлях, пам’ятниках символіку різних організацій, які сповідують радикальні погляди, у т.ч. образливі для міжнаціональної злагоди написи.
Все робиться для того, щоб напередодні виборів Президента України розхитати ситуацію у країні на релігійному підґрунті та створити підстави для заяв різних політичних сил, у т.ч. на міжнародній арені, про порушення прав віруючих в Україні.
Враховуюче сказане, для збереження міжконфесійної злагоди, духовенство єпархії звертається до всіх свідомих громадян та віруючих не піддаватись на провокації і звертати увагу на будь-які підозрілі дії подібного характеру стосовно храмів, споруд, церковного та громадського майна.
У випадку виявлення таких фактів, а також можливих провокацій стосовно священнослужителів та прихожан, просимо повідомляти у правоохоронні органи для своєчасного реагування.
Прес-служба Закарпатської єпархії.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.