В Ужгороді ПЦУ вшанувала пам'ять Великого Кобзаря (ФОТО)

07 березня 2019 року, в м.Ужгород відбулись заходи до 205-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка.
В обласному центрі представники влади, дипломатичних кіл і громадськості, духовенства, керівники установ та відомств області, містяни поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзареві. Під час покладання у виконанні Закарпатського народного хору звучали безсмертні рядки «Реве та стогне Дніпр широкий…».
З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Української Православної Церкви (ПЦУ) Варсонофія, секретар Закарпатської єпархії настоятель Спасо-Преображенського храму м.Ужгород протоієрей Сергій Ємець,  Голова єпархіального відділу капеланства, взаємодії зі Збройними силами України та правоохоронними структурами в Закарпатській області, капелан 15-го ОГШБ, настоятель храму Святої Трійці м.Ужгород, протоієрей Ігор Войтович та настоятель Свято-Троїцького храму м.Ужгород протоієрей Віктор Аврамчук, взяли участь у вище вказаних загодах.
Аналогічні заходи відбуваються в усіх районах Закарпаття. Окрім того, у навчальних закладах області проходять тематичні уроки, віртуальні екскурсії місцями Кобзаря, постановки літературно-музичних композицій, поетичні конкурси тощо.Нагадаємо, що кожного року у березні українці в усьому світі вшановують пам’ять генія українського народу, одного з символів України – Тараса Григоровича Шевченка.
Прес-служба Закарпатської єпархії
 
Анонс Закарпаття

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.