ДУК ПС ініціює отримання УБД добровольцями

У січні 2019 року Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз підняла питання про розробку механізму отримання статусу "учасника бойових дій" воїнами добровольчих батальйонів.

Речник Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор" Дана Виноградова та друг "Гіннес" є делеговані Командиром Андрієм Стемпіцьким представляти інтереси ДУК ПС при Мінветі.

6 березня відбулося засідання міжвідомчої комісії по розпрацюванню Закону про комбатантів та врегулюванню процедури отримання статусу убд добровольцями. На цьому засіданні ДУК ПС надав проект Закону про комбатантів, першоавтором якого є Валентин Цимбал та Максим Бутко. Наразі законопроект розглядається профільними відомствами.

Крім того, на засіданні було обговорено питання процедури отримання статусу "убд". Представники від ДУК ПС запропонували необхідний пакет документів для оформлення статусу, форму цільової довідки-клопотання від командира добровольчого формування, реєстр відтиску печатки та підпису командирів добробатів, зміст довідки. Пропозиції були прийняті і внесені до положень про отримання статусу "учасника бойових дій" добровольцями.

"Засідання було достатньо конструктивним, виявлено юридичні недопрацювання у проекті Закону, висловлено декілька варіантів подолання юридичних колізій, а в підсумку передали за основу усім профільним міністерствам нашу редакцію Закону про комбатантів для внесення пропозицій згідно профільного законодавства. ДУК ПС озвучив свої пропозиції щодо процедури надання статусу убд добровольцям, на які заперечення були відсутні. Дедлайн подачі пропозицій окреслено 20-м березням, коли планується скликання наступної міжвідомчої робочої комісії. Можливо, я наївний ідеаліст, але віра в успіх справи мене не полишає. Слава Нації!" - коментує засідання Дана Виноградова 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.