1 резервна сотня ДУК ПС привітала закарпатського воїна УПА з ювілеєм (ФОТО)

 Людина-легенда, людина, чиє життя і погляди варті книжок і фільмів, взірець сили, витримки, мужності, патріотизму - Іван Мирон із с. Росішка, що на Закарпатті. 

 25 років Іван відсидів у таборах ГУЛАГу поряд з Левком Лук'яненком та Митрополитом Галицьким Йосифом Сліпим, за звинуваченнями у тяжких злочинах, що в той час популярно "шили" упівцям. Ставлячи Ідею вище за власне життя, Іван відмовився підписувати "каяття", аби вийти на свободу. 

 «Не написав я покаяння. Нас вчинили на своїй землі рабами. Я цього не прийняв. У чому я винен? Що свою землю і наших людей захищав? То не провина, а честь!» - каже Мирон.

 Його день народження - свято в цілому районі: служба в церкві за його здоров'я, концерти, вручення нагород. Головний подарунок - мабуть, не такий важливий для нього, як украй важливий для українців - регіональна комісія з реабілітації при Закарпатській ОДА визнали Івана реабілітованим!

 Ми від душі вражені тією світлою енергетикою, якою сповнений цей Чоловік і щиро бажаємо йому здоров'я та щастя ще на многая літ!

 
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.