"Карпатська Січ" привітала ветерана УПА Івана Мирона (ФОТО)

Живій легенді повстанського руху Івану Васильовичу Мирону виповнилось 90 років.

 "Тут, у горах, люди завжди любили свободу.

 Такий у нас характер". 

 Характер, стиль, велич постаті. 

 Людина, в жилах якої пронизливим потоком тече і насичує життєствердністю поклик священної Волі, священної Боротьби. І словом, і ділом - Мирон поклав на олтар Ідеї усе своє єство.  Особистість, яка одним поглядом змушує усе нутро здригнутись. Ідеаліст до кісток, романтик до безмежжя, усе життя він утверджував і продовжує утверджувати концентровані в єдине метафічне ядро принципи відданості, невідступності, саможертовності вищим духовним силам. 

 Коли прийшли окупанти - він роззброїв їх у власному селищі. Дав присягу Батьківщині - і вірний їй до кінця. Його слово має вагу і ніколи не розходилось із ділом. Чекісти так і не змогли викатувати із нього сумнів і прохання про помилування. Чверть століття у сталінських таборах. Збройні повстання і непохитність у відстоюванні правоти своїх ідей. Імперія розпалась - а його продовжили боятись. 

 Те, що ми сьогодні маємо змогу потиснути йому руку і почути живе, щире слово - велика честь і щастя. Молодь Карпатської Січі особисто привітала Івана Васильовича і, як завжди, отримала потужний емоційний заряд та їжу для роздумів на тривалий час. 

 Що ми можемо побажати людині такого духу? Духу, висота якого неосяжна. Духу, покровителями якого суть вищі сили. Ми можемо лише дякувати, поважати, надихатись і продовжувати його справу.

 
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.