Журналісти розповіли про феодальні маєтки закарпатського попа МП ФСБ

Ми неодноразово бачили в засобах масової інформації сюжети про розкішне життя високопоставлених священнослужителів Української православної церкви Московського патріархату, але дійові особи цих скандальних інтернет-публікацій здавалося б недосяжно далеко знаходилися від жителів нашого закарпатського краю.
Повідомляє "Гроза".

Їх розкіш ми пов’язували з тим, що ці особи проживали в мегаполісах, де релігійні громади набагато більші за чисельністю.

На адресу нашого видання надійшов лист, де йдеться про розкішне життя керівника Мукачівської та Ужгородської єпархії УПЦ – митрополита Феодора.

Перед тим, як подати цей лист, нагадаємо вам, що на Сході України вже 5 років йде війна, АР Крим тимчасово анексована російськими окупаційними військами, а клерикальний центр УПЦ й досі знаходиться в Москві. Священнослужителі УПЦ на своїх богослужіннях згадують «Святейшего Патриарха Московского и всея Руси Кирила».

Далі мовою оригіналу – «Ніхто з нас не міг подумати, що в тихому та працьовитому закарпатському краї, проживає справжній олігарх, який не є народним депутатом України, не має підприємств та промислових заводів, нічого не виробляє, не продає та не переробляє, а тільки говорить «Господу помолемся», і це, як Ви вже здогадалися, митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор Мамасуєв. Поспілкувавшись з прихожанами Красно-гірського монастиря в місті Мукачево та окремими священнослужителями Мукачівської єпархії УПЦ Московського патріархату, життєві позиції яких йдуть у розріз з інтересами владики, ті люб’язно погодилися допомогти та навіть показати архієрейські маєтки Феодора!


Один з таких маєтків знаходиться в елітному кварталі, у передмісті міста Мукачево (на фото справа, будинок з озером). У цьому маєтку відпочиває від важкої богослужбової ноші митрополит Феодор. Його сусідами, як не дивно, виявилися народні депутати України, підприємці та промисловці. Чому ж митрополит Феодор не посилився біля знедолених, щоб їм допомогти добрим словом та Божою благодаттю, якою він володіє? А звертає увагу виключно на тих хто живе «на широку ногу».
Та на цьому «хороми» митрополита Мукачівського Феодора не закінчилися. В іншому маєтку владики є свій власний зоопарк, у якому знаходяться птахи різних рідкісних порід з усіх куточків східної Європи та ще одне особисте озеро.

Після побаченого навіть не дивно чому митрополит Феодор силоміць стримує переходи підпорядкованих йому релігійних громад до Київської митрополії УПЦ (ПЦУ). Саме тому патріарх Кіріл і стільки років тримає владику Феодора на посаді.  Владика боїться, що, втративши свій авторитет в області, залишиться без приходів, які перестануть платити «данину» та набутого майна .

Але це не все!!! В митрополита є шикарний будинок в Угорщині, неподалік м.Будапешт. Фото матеріали будуть згодом.

Його високопреосвященство  нагадуємо Вам виключно на зрозумілій для Вас мові, щоб ви не казали, «непонімаю»: «Сребнолюбие, служение материальному есть идолопоклонство в чистом виде, поклонение «золотому тельцу» Нельзя служить Богу и маммоне» (Мф. 6:24); Служение материальным богацтвам особенно отводит человека от духовных ценностей. Его душа замещается другим, он становиться в полном смысле слова материалистом. Помыслы и думы о земных благах и ценностях не оставляют место для духовного Вот почему сказано: «трудно богатому войти в Царство Небесное» (Мф. 19:23);

Звертаючись до Вас шановні віряни Української православної церкви Московського патріархату та в особливості прихожан Мукачівської єпархії УПЦ, дивлячись на вашого “олігархічного” митрополита Феодора хочеться процитувати главу 23 Євангелія від Матфея «1…… на Моисеевом седалище сели книжники и фарисеи; и так все, что они велят вам соблюдать, соблюдайте и делайте; по делам же их не поступайте, ибо они говорят, и не делают »!!!”.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.