Закарпатські ДУКівці навчали азам військової медицини студентів (ФОТО)

Бійці 1-ї резервної сотні ДУК ПС організували поблизу Ужгорода вишкіл для молоді, де охочі вчились надавати першу допомогу пораненим. Про це повідомляє прес - служба 1-ї резервної сотні ДУК ПС.


Урок люб'язно погодились провести незрівнянні парамедики, хлопці з величезним фронтовим досвідом у якості військових лікарів та інструкторів - друг "Кук" та друг "Кожум'яка" з ГО "Білі Берети" Львів. В навчаннях зголосилися взяти участь професор Ужгородського національного університету Федір Шандор та його студенти.
Поранення і травми, на жаль, можна отримати не лише в зоні проведення ООС на Донбасі, а і в мирних населених пунктах. Тому вкрай важливо, щоб кожен знав і вмів врятувати життя собі чи випадковому перехожому до прибуття медиків.
На занятті інструктори пояснювали, як зупинити кровотечу, оглядати і відновлювати прохідність верхніх дихальних шляхів, що робити з пневматорексом та багато іншого.
Наприкінці вишколу студенти мали змогу перевірити себе, застосовуючи отримані теоретичні знання на практичному занятті: врятувати умовно пораненого в умовному полі бою.
Ми чітко усвідомлюємо, якими важливими подібні навчання є для молоді, тому зголошуємось і надалі для бажаючих надавати таку можливість.
Дякуємо всім, хто долучився до організації та проведення вишколу, а також тим, хто брав у ньому участь!
Слава Україні!
 
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.