Закарпатці активно здають в поліцію незареєстровану зброю

На Закарпатті, як і в усій державі, триває місячник добровільної здачі зброї. Громадяни активно здають незареєстровану зброю, що звільняє їх від передбаченої законом відповідальності.

 

З 1 квітня на Закарпатті розпочався загальнодержавний місячник  добровільної здачі зброї, який триватиме до кінця місяця.
Свідомі громадяни скористалися цією можливістю позбутися нелегальних арсеналів, аби уникнути передбаченої законом кримінальної та адміністративної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами. 

Так, лише упродовж доби 4 квітня закарпатці здали в територіальні підрозділи поліції 12 одиниць зброї. Зокрема, пенсіонер з Ужгорода здав у міський відділ поліції два газові пістолети. У Перечинське відділення поліції двоє чоловіків здали газовий пістолет і пістолет для відстрілу гумовими кулями. Ще один спецзасіб і незареєстровану мисливську рушницю здали в поліцію Великоберезнянщини два місцеві жителі. Житель Мукачівського району здав у поліцію мисливську рушницю, яку знайшов у себе на горищі під час прибирання будинку. У Воловецьке відділення поліції два жителі райцентру здали два газові пістолети. У Берегові чоловік приніс у поліцію зареєстровану, але несправну мисливську рушницю. Ще дві мисливські рушниці, які належали покійним родичам, здали в поліцію два жителі Виноградівського району.  А житель Міжгірського району приніс у поліцію ствольну коробку від мисливської рушниці, яку він знайшов біля річки. 

Загалом з початку місячника добровільної здачі зброї краяни позбулися 25 одиниць нелегальної або зареєстрованої, але не потрібної їм зброї. 

Відділ контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи УПД ГУНП в Закарпатській області наголошує: краяни, у яких є незареєстрована зброя, мають змогу здати її до відділків поліції, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності. За потреби, у подальшому дану зброю можна легалізувати, зареєструвавши на себе.

Водночас нагадуємо, що за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами передбачена кримінальна відповідальність згідно ст.263 Кримінального кодексу України. Крім цього, закон передбачає адміністративну відповідальність за неналежне придбання, зберігання та передачу гладкоствольної мисливської зброї (ст.190 КУпАП).

Аби здати в поліцію зброю, слід звернутися з відповідною заявою до інспекторів з контролю за обігом зброї територіального відділу чи відділення поліції.
     Відділ комунікації поліції Закарпатської області 

 

Анонс Закарпаття    

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.