Керівник Прес-служби Закарпатської єпархії ПЦУ прийняв участь у круглому столі

16 квітня 2019 року, напередодні одного з найвеличнішого християнського свята Великодня, голова Тячівської державної адміністрації Василь Дем'янчук провів зустріч за "круглим столом" з представниками різних конфесій Тячівщини – керівниками релігійних громад та настоятелями церков.
У зібранні також взяли участь - перший заступник голови Михайло Полажинець та депутат Закарпатської обласної ради Василь Федурцьо.
З благословення єпископа Ужгородського і Закарпатського Української Православної Церкви (ПЦУ) Варсонофія, керівник Прес-служби Закарпатської єпархії, настоятель храму св.вмч.Варвари м.Тячів ієрей Петро Яким прийняв участь у вищевказаному заході.
У ході дискусії пройшов жвавий обмін думками з приводу спільних дій органів влади району та духовенства щодо впровадження у суспільну свідомість загальнолюдських моральних цінностей, формування духовно-релігійних традицій на основі християнства, пропаганди здорового способу життя, особливо серед молоді, утвердження сімейних цінностей, які базуються на засадах добра та любові  тощо.Обговорювалися й подальші аспекти співпраці та взаємодії органів влади та духовенства,  інші актуальні питання життєдіяльності громад. Зокрема поступила пропозиція створити раду духовенства району, впровадити так звані "Молитовні сніданки" та пропонувати у навчальних закладах району розпочинати уроки з спільної молитви "Отче наш". Також було відмічено, наскільки є важливим збереження толерантності та терпимості між вірниками різних конфесій нашого багатонаціонального краю, миру та взаєморозуміння на парафіях.- Нам потрібно об'єднувати спільні зусилля для того щоб будувати і розвивати країну на засадах духовності заради майбутнього, - наголосив Василь Дем'янчук.   Насамкінець зустрічі представники духовенства привітали керівництво району та всіх вірників з наближенням світлого свята Воскресіння Христового, побажали всім Божого благословення та мирного неба над нашою країною.
Прес-служба Закарпатської єпархії, за інформацією Прес-центру Тячівської РДА.

 
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.