В Івано-Франківську бійців ДУК "Правий сектор" лікуватимуть безкоштовно

17 квітня, Громадська Організація "Добровольчий Український Корпус", Івано-Франківська міська рада та Центральна міська клінічна лікарня підписали тристоронній меморандум про співпрацю.

Нововведення є давно очікуваним та надважливим, адже тепер добровольці отримуватимуть заслужене фахове медичне обслуговування безкоштовно. Усі витрати на лікування покриватимуться з міського бюджету. 

Віктор Тихенький — керівник відділу соціального забезпечення бійців ДУК "Правий сектор" підкреслив, що тільки в місті на сьогодні налічується 20 поранених добровольців, які потребують комплексного медичного лікування, а у всій області таких — понад сім десятків. Бійці вимушені їздити по всій Україні, в пошуках лікарень, лояльних до добровольців. Постійно переводитися з одного закладу до іншого, безкінечно домовлятися з волонтерами та активістами й збирати кошти на лікування всією країною. Від сьогодні вони лікуватимуться вдома й більше не жебракуватимуть грошей на лікування, яке заслужили ціною власного здоров'я. 

Варто зауважити, що ЦКМЛ ніколи не відмовляла добровольцям у допомозі. Міська лікарня є чудово обладнаною та має усе необхідне устаткування не лише для якісного лікування, а й такої необхідної реабілітації важкопораненим. 

Міський голова Руслан Марцінків підкреслив, що "не всі учасники бойових дій служили в регулярних частинах", але те, що могло зробити місто, ми зробили: "визнали 150 добровольців і 150 осіб отримали відповідні посвідчення. Тепер хлопці матимуть змогу отримувати медичну допомогу в ЦМКЛ". Також посадовець наголосив, що надважливим питанням є визнання добровольців на державному рівні, бо, на жаль, повноваження міста тут обмежені. 

«Ми вдячні за довіру ЦМКЛ, що ми можемо опікуватися нашими героями. В нас є досвід роботи з учасниками бойових дій, спеціалісти закладу не раз були на фронті. Ми пропонуємо комплексне лікування: від діагностики до реабілітації. Особливо це стосується поранених», – заявив головний лікар ЦМКЛ Тарас Масляк.

А ми, в свою чергу, дякуємо від імені Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор" за турботу про наших бійців та таку важливу підтримку. Разом переможемо!

Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.