Інструктори з Великобританії вчитимуть бійців 128-ї бригади (ВІДЕО)

На полігоні у селі Оріховиця, що на Ужгоролдщині стартували курси підвищення кваліфікації військовслужбовців 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади бригади. Проводять їх 40 інструкторів з Великої Британії для 6 сотень наших військових.

Навчання складатиметься з 8 програм. Тут вивчатимуть тактику, медицину, планування та контрснайперську боротьбу. Все це у рамках програми ORBITAL, тобто згідно стандартів НАТО.

Спочатку розбиратимуть теорію, потім все закріплюватимуть практикою.

Ці курси започатковані за підтримки Великобританії, ще у 2015 році, проте на Закарпатті вона проходять вперше і триватимуть протягом 3-х тижнів. 

— Звичайно очікую отримати якісь нові навички, можливо чомусь навчимо і наших іноземних колег, - розповів Вадим Солколан, лейтенант 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади бригади.

— Збройні сили України будуть залучатись у міжнародних операціях, ми повинні відповідати їх стандартам. Вже згруповані групи, і будуть займатись як сержантські курси, молодших сержантів курси, курси командирів взводів, штабного планування. - додає Леонід Хода, заступник командира 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади бригади.

— Усі інструктори, які прибули сюди мають повну спеціалізацію тих курсів, яких викладатимуть. Ми привезли лише ті курси в яких ми добре розуміємось і які можемо викласти на всі 100%, для того, аби зробити вас ще кращими, - каже Майор Мішель, командир групи інструкторів з Великої Британії.

Дивіться сюжет Телеканалу Sirius:


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.