Сезон «тихого полювання» на Закарпатті (ВІДЕО)

Хоча грибний сезон на Закарпатті ще не почався, грибники зі стажем кажуть,що навіть зараз збирають по декілька відерець грибів вдень. А все – завдяки систематичності: ті, хто роками захоплюються «тихим полюванням», знають грибні місця та найкращий час для грибного врожаю.

Пан Василь вже 50 років збирає гриби. У своєму рідному селі знає усі місця, де вони ростуть. Чоловік каже, що шукати гриби треба ще вміти. Якщо людина зайшла в ліс вперше, то навряд вона знайде багато грибів. А от грибарі зі стажем мають результат завдяки систематичності. Чудово чоловік знає, коли сезон і де які гриби шукати. Наразі, каже, поки не час, але й це не заважає грибарям-професіоналам назбирати декілька відерець білих грибів. Чоловік каже, сьогодні бізнес на грибах вже не той, що раніше.

Аліна та Петро також люблять ходити збирати гриби. Живуть біля лісу, а тому частенько виходять на так зване «тихе полювання». Кажуть, їх шукати навчила бабуся. Окрім того, що вміють збирати, в їх родині гриби ще й чудово готують, каже Петро. Навчились діти і відрізняти хороші гриби від поганих. Петро каже, в їх родині для неїстівних грибів,зокрема для мухоморів, знайшли інше призначення.

Зовсім скоро на Закарпатті відкриється сезон «тихого полювання». І з першими осінніми дощами можна очікувати і перші осінні гриби.

 
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.