Через захворювання на рак щороку помирає 90 тисяч українців

Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова заявила, що кожного року приблизно 90 тисяч громадян України помирає внаслідок онкозахворювань.

"Щорічно внаслідок онкологічних захворювань наша держава втрачає близько 90 тисяч осіб, з яких більше третини – люди працездатного віку", – заявила Раїса Богатирьова під час відкриття в Івано-Франківську міжнародної науково-практичної конференції "Рак шийки матки: актуальні питання діагностики та лікування".
Також міністр додала, що 10% із загальної кількості хворих, які захворіли вперше минулого року, це жіноча онкологічна патологія.
Серед іншого, Богатирьова оприлюднила такі статистичні дані: у 2010 році на рак шийки матки захворіли 4894 жінки, померли – 2071, у 2011 році захворіли 4987, померли – 2124. Дві третини із жертв захворювання були жінками репродуктивного віку.
"Фактично рак сьогодні нам оголосив війну. Якщо вдатися до військової термінології, до безпекової термінології, то я вважаю, що нам треба піднятися на повний зріст і вийти з окопів", - сказала міністр охорони здоров'я.

Джерело:УУН

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.