Виконавчого комітету Мукачівської міської ради провели в управлінні 128-ї бригади роз’яснювальну роботу

8 листопада 2019 року фахівці управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Мукачівської міської ради провели в управлінні 128-ї бригади роз’яснювальну роботу серед військовослужбовців щодо запровадження нових механізмів виплати пільг. Коротко про ключові моменти: 1.Відтепер пільга монетизована. Це означає, що держава щомісяця перераховує пільговику сталу суму грошей, які є еквівалентом його 75% пільги. Раніше держава оплачувала пільгу за фактичним споживанням. Тобто, якщо ви не вийшли за межі 75%, а спожили, скажімо, 50% - то пільга розраховувалася лише за 50%. Тепер, незалежно від споживання, пільговик щомісяця отримує свою 75% частку пільги грошима. Навіть, якщо вас не буде вдома кілька місяців і ви не будете використовувати енергоносії, воду, тощо, то пільга вам все одно буде зарахована на ваш рахунок. Це буде щомісячне зарахування у сталій сумі.
 2. Саме тому у квитанціях на оплату більше не буде вказано розмір пільги, адже вона стала й однакова щомісяця.
 3. Пільга є готівкова та безготівкова. Готівкову отримують на руки ті, хто написав заяву до 15 жовтня. Вони самостійно розпоряджаються цими грошима і повинні лише слідкувати, щоб станом на кінець сезону не мати боргів, бо тоді їх переведуть на безготівкову форму.
 4. З безготівкової на готівкову можна перейти наступного року, написавши до 15 квітня відповідну заяву до управління праці та соціального захисту населення.
 5. Безготівкова форма – це також гроші, які належать пільговику і лише йому! Просто з цих грошей пільгову частку за комунальні платежі сплачує Ощадбанк.
 6. Механізм тепер такий: УПСЗН щомісяця у 20-их числах передає до комунальних підприємств список пільговиків, де зазначена стала частка його пільги. Надавачі послуг до 13 числа формують реєстри пільговиків із зазначенням їхньої поточної заборгованості і передають до Ощадбанку. Ощадбанк перераховує кошти надавачам послуг у визначених межах.
 7. Варто пам’ятати, що квитанції про сплату надходять споживачам у перших числах місяця. Їх потрібно оплачувати без врахування пільгової частки, щоб у реєстрах, які підуть на Ощадбанк, у вас містилася поточна заборгованість. Поки механізм не відшліфується, краще сплачувати квитанції після 13 числа. Але знову ж таки, з них слід вирахувати свою пільгу і сплатити без неї.
 8. Якщо в реєстрах, які надають комунальні служби до Ощадбанку у вас не буде відображена поточна заборгованість, то кошти, відповідно, залишаться на вашому рахунку і вважатимуться зекономленими.
 9. Ощадбанк може усю місячну суму пільги перекинути на погашення заборгованості лише, скажімо, за газ. Тобто, кошти не мають чіткої прив’язки до певної комунальної послуги. Це наче ваш віртуальний гаманець, з якого кошти спрямовуються туди, де в них є потреба.
 10. Слідкувати за обігом коштів можна зареєструвавшись у власному кабінеті, який створено на сайті Ощадбанку. Відсутність реєстрації в такому кабінеті жодним чином не впливає на вашу пільгу і не позбавляє вас права на неї.
 11. Реєстрація в кабінеті на сайті Ощадбанку прив’язана до номера телефону пільговика, який він вказував у заяві, коли ставав на облік в УПСЗН. Якщо ці телефони більше недійсні, увійти до кабінету ви не зможете.
 12. Увіти до кабінету не зможуть і ті пільговики, у яких вказані некоректні дані в облікових картках в базі пільговиків: нема паспортних даних членів сім’ї, свідоцтв про народження дітей, вказані неіснуючі паспорти (була зміна прізвища, отримана ІД-картка, але пільговик не попередив про це УПСЗН). У такому випадку в Ощадбанку не відкрилися облікові записи пільговика, кошти йому поки не перерахувалися.
 13. Після уточнення інформації, яку слід надати до УПСЗН, дані будуть відкориговані і кошти надійдуть наступного разу за два місяці.
 14. Готівкову форму пільги пільговикам на їхні рахунки перераховує УПСЗН, яке є розпорядником цих коштів. Безготівкову форму в Ощадбанк перераховує безпосередньо Міністерство соціальної політики.
 15. УПСЗН Мукачева передало відомості на виплату до Казначейства 4 листопада. Пошта рознесе ці кошти днями, бо спочатку вони пішли на відділення у мікрорайонах. Хто на цю хвилину не отримав готівку на банківський рахунок, у того є помилки в картці пільговика, про які говорилося вище і які слід усунути. Для цього треба звернутися в управління праці. Можна писати на нашу сторінку УПСЗН. Листи з уточнюючою інформацією будемо брати обов’язково до відома. Навіть, якщо не одразу надамо відповідь, не переживайте: фахівці все з’ясують і все відкоригують і після перевірки вашої картки нададуть інформацію, чого не вистачає.
 16. Зекономлені пільгові кошти можна буде забрати з 1 червня до 20 грудня 2020 року. Для цього слід буде після 1 червня написати відповідну заяву до Ощадбанку і надати реквізити банківського рахунку, куди вам і перерахують зекономлені кошти.
 17. У Міністерстві соціальної політики пообіцяли удосконалити програмне забезпечення і передбачити роздруківку для пільговика, аналогічну роздруківці субсидіанта, де пільга буде «розбита» по комунальних підприємствах. На сьогодні, ми можемо надати пільговику лише загальну суму пільги.
 18. Для уточнення інформації до соцзахисту повинні звернутися лише ті пільговики, у яких виникли згадані вище помилки. Більше нікому і нікуди не потрібно ходити, не треба відкривати якісь рахунки, носити довідки до надавачів послуг теж не треба.
 19. У випадку, якщо ви так і не розумієте скільки та як платити за комунальні послуги, краще у перші місяці змін платіть так, як і в минулому сезоні, коли в квитанціях вказувався розмір пільги. У будь-якому випадку, в наступній квитанції ви побачите коригуючу інформацію від надавача послуг і зрозумієте, чи переплатили, чи не доплатили. Пам'ятайте також, що ваші кошти з Ощадбанку ніхто, крім вас, не забере. У разі, якщо програмне забезпечення удосконалять і буде змога отримати роздруківку пільги, все стане зрозумілішим і простішим. Як тільки такий механізм запрацює, ми одразу повідомимо. 

 І до зустрічі з військовослужбовцями. Щоб швидше виправити помилки в облікових картках пільговиків, у ході зустрічі був випрацюваний єдиний алгоритм обміну цими даними, визначені контактні особи. Тобто, інформація, якої бракує, буде зібрана централізовано. Але це поки стосується лише військовослужбовців 128-ї бригади.
 Якщо інші військові структури бажають отримати роз’яснення та організувати подібні збори, просимо звертатися до УПСЗН за т.0503666050 та 5-42-90

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.