Єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій співслужив Блаженнійшому Епіфанію, Митрополиту Київському і всієї України

Напередодні відзначення першої річниці інтронізації Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, 2 лютого 2020 року, в  тридцять третю неділю після П’ятидесятниці, Його Блаженство очолив Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужив єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, архієреї і духовенство зі всієї України, а також представники Вселенської Патріархії, Олександрійського Патріархату, Елладської Православної Церкви та монастирів Святої Гори Афон.
У суботу, 1 лютого, Блаженнійший владика звершив в кафедральному соборі Всенічне бдіння.
Наприкінці літургії митрополит Вінницький і Барський Симеон від імені Священного Синоду та повноти Православної Церкви України висловив вітання на адресу Предстоятеля.
Від імені Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія вітання Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію висловив митрополит Гальський Еммануїл.
Слово привітання від Блаженнійшого Папи і Патріарха Олександрійського і всієї Африки Феодора II висловив єпископ Вавилонський Феодор.Привітання від Елладської Православної Церкви озвучив митрополит Адріанопольський Амфілохій.
Митрополит Епіфаній висловив щиру подяку за усі привітання та наголосив на важливості визнання автокефалії помісної Української Православної Церкви і незворотності цього процесу.
Також Предстоятель зазначив, що сьогоднішні вітання стосуються усієї Православної Церкви України: єпископату, духовенства і мирян. Адже саме завдяки спільним зусиллям вдалося досягти єдності та сподобитися благодатних дарів від Господа.
«Тож продовжимо наполегливо працювати, щоб усі православні українці об’єдналися навколо Київського престолу. Спільними зусиллями ми і надалі будемо будувати Церкву відкриту для всіх, щоб іти шляхом, який веде до спасіння», – зокрема сказав Блаженнійший владика.Завершилося урочисте богослужіння святковим многоліттям.
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ).
За матеріалами Прес-служби Київської Митрополії
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.