Єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій лідирує в одному з розділів журналу «Впливові люди Закарпаття.ТОП 100»

Унікальний проект «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100» вже багато років користується великою популярністю серед закарпатців, та став уже візитівкою нашої області.Кожен вихід – довгоочікувана подія не лише для тих, хто до нього потрапив, але й для багатьох наших земляків, адже найбільш успішні люди завжди надихають і є прикладом того, як досягти успіху у своїй справі. Започатковано було рейтинг ще у 2006 році і починався він усього з 50 прізвищ. Зараз – це сто найбільш впізнаваних, найбільш успішних представників різних сфер життя: політиків, підприємців, духовенства, працівників освіти, науки, культури, спорту та інших галузей.Цьогоріч єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій (Руднік) очолив список впливових людей Срібного краю в розділі «Суспільство».
Зокрема, про Його Преосвященство написано: «Минає рівно 5 років, як Священний Синдо, тоді ще Української православної Церкви Київського Патріархату обрав владику Варсонофія керуючим Закарпатською єпархією. Єпископ Варсонофій став наймолодшим владикою на Закарпатті. Він дуже нетиповий і сучасний єпископ. Відкритий, з проукраїнською позицією, неконфліктний. У публічних виступах постійно закликає до єдності та запевняє, що шлях зрештою, тільки один – об’єднатися і спільно служити Богу, в тому числі й на Закарпатті. В одному з інтерв’ю єпископ наголосив, що процес переходу громад під юрисдикцію ПЦУ проходить на Закарпатті відчутно повільніше – бо так склалося історично. Київський патріархат у краї був досить у малій кількості до останнього часу, та питання донесення до людей ідеї українізації православної церкви було на мінімальному рівні. Це було свого часу не вигідно ні владі на місцях, ані тим конфесіям які довгий час були домінуючими.
З 2017 року владику Варсонофія призначили капеланом 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Єпископ мотивує бійців бути сміливими і не боятися. Він підтримує кожного воїна, хто до нього звернеться. Робота капелана з військовими, ті слова, які він промовляє до бійців, сильніші й вищі, ніж кабінетна бюрократія. Люди знають і люблять єпископа Варсонофія за вміння спілкуватися, за ораторський дар, відвертість та іронічність. Але те, що на перший погляд здається природним талантом, насправді напрацьоване роками аби краще розуміт людей, аби знати, що і як радити, владика отримав чудову освіту. Єпископ не хвалиться і не рахує, скільком людям допоміг. Стримано говорить, що це робота, на яку його покликав Господь, вона потребує самовіддачі» - такими теплими і добрими словами презентували керуючого Закарпатською єпархію Владику Варсонофія, котрий увійшов  до списків авторитетів та впливових осіб.
Вся повнота Закарпатської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ) вітає свого Керуючого Архіпастиря з такими високими успіхами та досягненнями, адже  Ви заслужили цей великий авторитет.
                                          Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ).
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.