Духовенство Ужгородського благочиння вшанували пам’ять військових, які загинули у боях у Дебальцеві

Сьогодні – 5-а річниця виходу українських військ з-під Дебальцева. Бої за це місто на Донбасі в лютому 2015 року стали одним із найтрагічніших епізодів війни на сході України, загинули, за різними даними, від 159 до 205 наших воїнів.
Вшанування військовослужбовців, які брали участь у захисті Дебальцівського плацдарму в 2014-2015 роках, почалося сьогодні в Ужгороді з військової частини на вулиці Другетів –
заступник військового комісара Закарпатської області, учасник АТО Олександр Паламарчук, військові, рідні військовослужбовців, представники громадськості поклали квіти до Меморіалу загиблим воїнам 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону 128-ої ОГПБр.Із військової частини колоною пройшли містом до Пагорба Слави, де відбувся мітинг-реквієм, де взяли участь духовенства Ужгородського благочиння.На вшануванні зазначалося, що героїчна оборона Дебальцева стала символом незламності та мужності українських військових.
Секретар єпархії Сергій Ємець, разом з протоієреєм Ігорем Войтовичем, ієреєм Павлом Михальчуком, та ієреєм Юрієм Вігом провели панахиду за загиблими захисниками. Хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя в боротьбі за мир та свободу України. Після поминальної панахиди, присутні поклали квіти до підніжжя Меморіального комплексу «Пагорб Слави» та на могили загиблих Воїнів на Сході УкраїниПрес-служба Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ).
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.