28 лютого загинули 2 бійці ДУК ПС (ФОТО)

28 лютого 2015 та 2017 року загинули 2 бійці Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор".

 Микола Флерко - друг "Танчик" народився 22 серпня 1978 року. Проживав у Кам’янець-Подільську. Після початку російсько-української війни, вступив до лав ДУК ПС та поїхав на фронт, де не лише воював, а й ремонтував військову техніку та автомобілі.

 28 лютого 2015 супроводжував двох журналістів у селі Піски Ясинуватського району. Внаслідок мінометного обстрілу знімальної групи московськими загарбниками, друг "Танчик" загинув від осколкових поранень.

 Микола Флерко посмертно нагороджений нагрудними знаками "За оборону Донецького аеропорту" та "Гідність та Честь", відзнакою "Бойовий Хрест Корпусу", званнями "Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського" та "Почесний громадянин Старокостянтинівського району".

 Сергій Мокренко - друг "Крук" народився 24 березня 1993-го року на Волині. Брав участь у подіях на Майдані, де під час протистоянь отримав контузію від вибуху ящика зі світлошумовими гранатами.

 Від початку бойових дій на Сході України, з 2014 року, друг "Крук" воював у складі Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор". Отримав множинні осколкові поранення обличчя та шиї у боях під Іловайськом. Після місяця лікування продовжив воювати у Пісках. Згодом повернувся додому, але вже у 2016-му році через Бахмутський районний військкомат Донецької області, вступив на контрактну службу в 54 окрему механізовану бригаду й одразу ж вирушив на передову, у підрозділ "вовків ПС" 3-ї роти 1-го механізованого батальйону, де служили його побратими з ДУК ПС.

 Загинув близько 10:00 28 лютого 2017 року під час масованого мінометного обстрілу на передовій позиції на "Світлодарській дузі", поблизу смт. Луганське.

 Посмертно нагороджений відзнакою "Бойовий Хрест Корпусу". 

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.