Про снайперів полку "Азов" (ВІДЕО)

Марш-кидком закінчився шеститижневий снайперський курс, що був організований для чинних бійців «Азову», які виявили бажання служити в снайперській групі полку. Перші два тижні з азовцями проводили теоретичні заняття та відпрацьовували деякі практичні елементи на одному з гарнізонів підрозділу, а вже наступні 4 тижні майбутні снайпери відточували свої навики на полігоні.

 За словами командира снайперської групи полку «Азов» друга Хвата, до курсу були залучені ті бійці полку, які близько року проходили службу в інших підрозділах «Азову» та вирішили спробувати свої сили для поповнення лав снайперської групи.

«Ті азовці, які виявили бажання приєднатися до лав нашого підрозділу, пройшли відбір, що передбачав перевірку рівня фізичної підготовки, а саме – біг на 100 метрів, біг на 3000 метрів, деякі елементи кросфіту, підтягування та відтискання, – розповідає друг Хват. – Також бійці складали вогневу підготовку (стрільбу з автомата і снайперської гвинтівки) та проходили психологічні тести задля виявлення їхніх сильних та слабких сторін. І тільки після цього, після вдалого проходження, хлопці потрапили на випробувальний термін, протягом якого чинні бійці снайперської групи придивлялися до них та їхнього рівня підготовки, бажання проходити службу в підрозділі та взагалі зважали на здатність вчитись нового і розвиватись».

 Під час курсу майбутні бійці снайперської групи навчалися працювати з різною зброєю та озброєнням: автоматами, пістолетами, важкою піхотною зброєю, яка застосовується для прикриття, ручними гранатометами різних типів тощо. Значна частина курсу була присвячена відпрацюванню польових навичок: маскуванню, прихованому переміщенню по різних ділянках місцевості, обладнанню позицій для спостереження та ведення вогню, власне, саме спостереженню та виявленню об’єктів військового призначення на різних ділянках місцевості.

 Крім того, великий акцент під час проходження курсу був зроблений на фізичній підготовці бійців, на розвиткові фізичних здібностей.
Наприкінці курсу військовослужбовці відпрацювали роботу в складі відділення, тактичні моменти, завдяки яким кожен боєць вмітиме ефективно взаємодіяти з іншими військовослужбовцями підрозділу, знатиметься на різних видах зброї.

 Вдосконаливши свої вміння, найкращі бійці поповнили лави снайперської групи полку «Азов» і вже зараз готові до виконання нових бойових завдань задля захисту своєї країни та безпеки громадян.


 


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.