23 травня - День Героїв України

Сьогодні, 23 травня, українці відзначають День Героїв – щорічне свято, запроваджене на честь усіх захисників нашої країни, які боролись та продовжують боротись за рідну землю протягом не одного століття.

 Історія свята почалась ще 1941 року. Тоді на II Великому зборі Організації українських націоналістів було прийняте рішення про святкування Дня Героїв. Дата 23 травня була обрана не просто так – цього дня 1938-го в Роттердамі було вбито одного з ідеологів українського націоналізму – полковника Євгена Коновальця. Спочатку свято відзначалось підпільно. Але зі здобуттям Україною незалежності почало набувати розголосу.

 Присвячений День Героїв найкращим синам своєї Батьківщини, всім тим, хто віддав життя в боротьбі за рідну землю та її свободу. Цього дня тисячі українців виходять на вулиці міст та беруть участь в урочистостях з нагоди пам’яті загиблих героїв: козаків, повстанців, січових стрільців та тих, хто сьогодні захищає рідну Україну на передовій.

 Нині, як і сотні років поспіль, українці гинуть, виборюючи право бути вільними. Ми пам’ятаємо кожного, хто поліг, та продовжуємо їхню боротьбу, аби наша країна залишалась незалежною.

 Слава Героям України!
Пам’ятаємо!

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.