Греко - католики надали українцям потужню молитву на червень

Червень здавна у Церкві присвячений молитвам до Пресвятого Ісусового Серця.
Впродовж цього часу роздумуємо над великою таємницею Божої любові об’явленої у Серці Ісуса Христа.
 Св. Альфонс – великий почитатель Серця Ісуса дуже багато говорить про любов, головно у своєму творі «Як любити Ісуса Христа». Розглянемо декілька питань, що стосуються Божої любові Ісуса Христа і відповіді св. Альфонса на них.

1. Як дуже ми є зобов’язані любити Ісуса Христа?
Наш Бог в нагороду за нашу любов дає самого себе. Отож, ми повинні любити Бога не з якоїсь вигоди, але заради нього самого, бо Він «полюбив нас відвічною любов’ю» (Єр 31,3). Серце Ісуса хотіло не тільки нас спасти, але надміром своєї любові нашу любов позискати. «Любов моя була за мене прибита до хреста, любов моя за мене померла!» (св. Пасхаліс). Бог за мене віддав Свою кров і життя…каже св. Альфонс: «Бог нас любить, аби бути через нас любленим».
2. В який спосіб повинні ми свою любов до Ісуса Христа виявляти?
Господь Ісус дав заповідь любові всім людям і хоче, щоб всі з усього серця Його любили. «О віро свята! Просвіти нас і дай нам краще зрозуміти ту любов нашого Бога, для якої стався людиною і помер за нас на хресті» – каже св. Альфонс.
3. Що робити, щоб всім серцем віддатися любові Ісуса Христа?
– Гаряче прагнення досконалої любові;

– Відректися всілякої іншої поза Богом любові; бо як каже отець Сегнері: «Любов Божа – це злодій, який із серця виносить усі інші прив’язання, а залишає тільки прагнення виключно належати до Господа Ісуса». Насправді, це одна із найважчих вимог і багатьом людям її непросто виконати. Проте, каже св. Альфонс: «Як же ж щасливим є той, хто має серце від усього відірване!». Має позістати тільки Бог і я – синтеза св. Альфонса.

– Часте розважання болючих страстей Ісуса Христа (хоча б 10 хв. Щоденно);

– Часте збудження актів любові. Як вогонь буває підтриманий дровами, так любов актами любові;

– Вправляння в чеснотах: старатися жити ціле своє життя у Христовій присутності й не думати занадто, що люди про мене думають чи про що мене казатимуть. Ще раз: «тільки Бог і я» – синтеза св. Альфонса.

Отець-диякон Назарій ЛАНЬКО, Одеський екзархат УГКЦ

 
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.