Герой України. Військовослужбовець ЗСУ Володимир Гера врятував понад 300 бійців

Хлопець, який врятував 300 українських бійців.Цей славний хлопець врятував від потенційного котла понад 300 бійців! 23-річний офіцер зі Львова, коректувальник вогню Володимир Гера залишився в оточенні, щоб із найвищої точки Лутугиного диктувати своїм безпечні координати для відходу. “Володя казав: “Тату, я не міг відійти, коли бачив, що хлопці із 80-ки б’ються і викликають вогонь на себе. Я їм помагав коректувати вогонь, щоб вони вийшли з оточення”, - розповідає батько бійця Ярослав Гера. - Володя давав точні координати – і ворог вичислив, що він сидить нагорі заводу, і відкрив вогонь із мінометів. Із ним ще був солдат – Роман Шевчук, - який допомагав корегувати вогонь. Вони обидва були ранені. Володя відчув, що поранило в ноги, але і далі продовжував коректувати вогонь…” 

Нагадаємо,
Гера Володимир - командир бойової машини батареї протитанкових керованих ракет протитанкового артилерійського дивізіону.
Володимир народився і виріс в с.Чернилява Яворівського району.
Гера Володимир народився 01 квітня 1979 року.
Як тільки почалась війна був мобілізований, воював під Зеленопіллям. Після демобілізації підписав контракт з 24 бригадою ім. короля Данила, брав участь в обороні Кримського.
Звільнився 12.10.2017р.
Здоров’я Володимира Гери різко погіршилось кілька днів тому. Його забрали до лікарні. Там він і помер 16 березня 2019 .
Залишились самі батьки, дружина Галина, дочка Валентина та син Іван.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.