Полк "Азов" зазнав великої втрати - пішов з життя підполковник Олег Крашаниця

З великим сумом повідомляємо, що сьогодні вранці раптово пішов з життя боєць полку «Азов», 52-річний підполковник Олег Крашаниця на псевдо «Терміт». Він був надзвичайно досвідченим фахівцем з мінно-підривної справи, на рахунку якого – кілометри розмінованих територій та незліченна кількість врятованих життів наших бійців та цивільних людей.

Підполковник Олег Крашаниця в полку «Азов» займав посаду офіцера з інженерного забезпечення. Друг Терміт також займався інструкторською діяльністю – постійно навчав особовий склад, передавав свої знання та вражаючий досвід іншим, проводив різноманітні заняття із інженерно-саперної справи. Під час бойових виїздів Терміт проявляв високий професіоналізм та компетентність, неодноразово допомагав мешканцям прифронтових територій, розміновував «сіру зону».

Сам боєць був родом з Павлограда Дніпропетровської області, проживав у Білій Церкві. До лав полку «Азов» Терміт долучився на початку 2015 року.

Побратими пам’ятають його як дуже ввічливу, привітну та щиру людину, яка завжди приходила на допомогу не лише порадою, а й ділом.

Полк «Азов» висловлює щирі співчуття родині, близьким та друзям Терміта.

7 липня на гарнізоні полку в Урзуфі воїни «Азову» попрощалися із бійцем Олегом Крашаницею на псевдо «Терміт», який раптово помер напередодні від серцевого нападу. Особовий склад підрозділу вишикувався на плацу, аби віддати останню шану побратиму, серце якого зупинилося на 53 році життя. Терміт був вправним воїном, надзвичайно досвідченим спеціалістом з мінно-підривної справи. Завдяки його високому професіоналізму врятовано не один десяток бійців та цивільних на лінії розмежування. Підполковник Олег Крашаниця служив в «Азові» з початку 2015 року, займав посаду офіцера з інженерного забезпечення.

 

 Під час церемонії прощання, яка традиційно розпочалася із запалення факелів та прочитання Молитви Українського Націоналіста, до особового складу звернувся командир полку «Азов» друг Редіс:

«Друг Терміт був досвідченим офіцером і все своє життя присвятив інженерно-саперній справі. Це висококласний професіонал, який на своєму рахунку мав кілометри розмінованих територій та безліч знешкоджених ворожих нерозірваних снарядів і боєприпасів. Друг Терміт дуже активно проявляв себе під час інструкторської діяльності. Він чимало часу присвячував бойовій підготовці особового складу: проводив збори, заняття, завжди намагався передати свій безцінний досвід, навички та знання бійцям полку. Під час бойових виїздів Терміт показував високий клас професіоналізму, завжди проявляв ініціативу, постійно працював у «сірій зоні». Він ніколи не відмовлявся від виконання найскладніших бойових завдань. Друга Терміта ми назавжди запам’ятаємо як досвідченого, хороброго та рішучого офіцера, який до останніх днів залишився вірним нашому підрозділу».

 Перед присутніми згадав Терміта і друг Кучерявий, з яким боєць пліч-о-пліч пройшов свій бойовий шлях:

«Я знав Терміта з 2015 року, коли він прийшов в «Азов» з групою військових фахівців-саперів. Як спеціаліст він почав приносити величезну корись «Азову» та вчив нас, як діяти в тих чи інших ситуаціях, з тими чи іншими боєприпасами. Смерть Терміта є дуже великою втратою для всього підрозділу».


Поховають Олега Крашаницю сьогодні, 9 липня, у Білій Церкві на Київщині.


 


рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.