Митрополит Епіфаній відзначив військових капеланів

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 9 липня 2020 року зустрівся з військовими капеланами на чолі з головою Синодального управління військового духовенства митрополитом Черкаським і Чигиринським Іоаном.Предстоятель помісної Української Православної Церкви обговорив з капеланами актуальну ситуацію у війську, а також нагальні питання щодо функціонування інституту військового духовенства.
Окрім того, Митрополит Епіфаній відзначив протоієрея Дмитра Поворотного, протоієрея Максима Чебана, протоієрея Антонія Панасенка, протоієрея Миколая Новацького, протоієрея Тараса Волянюка, протоієрея Ігоря Бігуна та протоієрея Олега Заболотного медалями святого архістратига Божого Михаїла.
«У цей нелегкий час російської агресії ви робите особливо важливу справу. І хоч досі не прийнято відповідного законопроекту щодо положення капеланів, але я знаю, що військовослужбовці шанують вас за те служіння, яке ви звершуєте. Отож сьогодні я хочу відзначити вас і підбадьорити на майбутні звершення», – зокрема сказав Його Блаженство.
 
Пресслужба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.