Ветеран війни з РФ звернувся до греко - католиків Закарпаття

Про це на ФБ написав ветеран війни з РФ Руслан Ференці." - Возлюблені браття і сестри у Христі!
Ми, українські патріоти Закарпаття, глибоко схвильовані втратою всіх закарпатців, яка прийшла до нас цими днями — від нас пішов наш духовний лідер Владика Мілан.
Він приїхав в Україну, щоб підримати дух віри, бажання бути тими, хто ми є. Владика підтримував нашу громаду як релігійно, так і соціально, будучи словаком за національністю, прийняв українське громадянство та став патріотом нашої держави.
З перших днів війни на Донбасі греко - католики Закарпаття та Владика проявили чітку християнську та громадянську проукраїнську позицію.
Мілан Шашік підтримував захисників української держави молитвою та матеріально. Греко — католики були одними з перших з існуючих релігійних громад краю, які долучилися до волонтерської роботи для армії в той важкий час.
За це низький уклін перед Вами, Владико!
Ми не повинні забувати, що ми закарпатські греко - католики досі не досягнули справедливості, адже з приходом “совка” на закарпатську землю, відбувся релігійний геноцид.
Комуністична влада та вбивці з НКВД знищували святих отців, монахів та парафіян, в цей час відбулося захоплення майна закарпатських греко - католиків на користь новоствореної церкви Сталіна та Кремля.
За ці репресії ніхто і нині не відповів, а сотні храмів, які тоді було вкрадено у нас і зараз належать релігійній громаді, яку створив кат української нації товариш Джугашвілі.
 Ми повині усвідомити, що боротьба за історичну справедливість триває і сьогодні, та завжди бути готовими підставити нашій церкві та країні своє плече." - пише Герой війни на Донбасі Руслан Ференці.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.