Вітальне слово єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія з Днем Незалежності України

Вітальне слово керуючого Закарпатською єпархією Православної Церкви України єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія з 29-ю річницею Дня Незалежності України.

 Вельмишановні Закарпатці!  

Шановні представники влади, силових структур, військові , керівники єпархій і релігійних організацій Срібного краю, духовенство!
 Дорогі браття і сестри!



Господь є Творцем людини і держави. Сьогодні святкуємо День Незалежності України. Господь дарував нам свободу 29 років тому і це є найбільшим даром Божим для нашого народу.
Державна незалежність України, вимріяна мільйонами наших попередників, окроплена кров’ю багатьох поколінь у боротьбі за здійснення цього споконвічного прагнення найкращих синів і дочок України, була вручена Господом Богом саме нам, їхнім нащадкам.
Незалежність України стала новою точкою відліку в житті кожного із нас. Нам судилося стати учасниками творення новітньої української держави, Помісної Православної Церкви що втілилося у реальність одвічної мрії нашого народу. Це велика честь і велика відповідальність перед власним сумлінням, родиною і прийдешніми поколіннями. У своїх молитвах згадаймо у цей величний день всіх тих, яких уже немає з нами, але духовна присутність яких надає нам сили і віри у світле майбутнє нашої держави. Доземний уклін Тим, Хто на передовій: добровольцям, військовослужбовцям, прикордонникам, капеланам, волонтерам, медичним працівникам які борються за життя людей та  в часи, коли вирує пандемія Сovid-19. 
Щиросердно вітаю вас із найбільшим національним святом українського народу — Днем незалежності України! 
Зі своїм народом наша Церква є і сьогодні. Ми закликаємо всіх любити свою Батьківщину та розбудовувати український світ – як у рідній державі, так і поза її межами. Нині ми щиро молимось за мирне небо, за наших воїнів, які попри свята дбають за наше спокійне життя! Тому ми зобов’язані пам’ятати, що кожен із нас – це Незалежність! 
Від душі бажаю миру в нашій державі, єдності, щастя, добра, достатку, щедрої долі, сили і наснаги в усіх справах. Хай невичерпним буде джерело нашої віри, надії й любові до України! Нехай Господь береже Україну та всіх українців!

Боже великий, єдиний, нам Україну храни!


Милістю Божою
+ Варсонофій
єпископ Ужгородський і Закарпатський
Української Православної Церкви (ПЦУ).
24 серпня 2020 року Божого
м.Ужгород.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.