В полку НГУ "Азов" проходили змагання на звання кращого стрільця

16-17 жовтня в «Азові» проходили змагання на звання кращого стрільця полку. Турнір відбувся вже вдруге та був організований групою розвідки та відділом бойової та спеціальної підготовки за ініціативи командира полку, які також виступили суддями протистояння. В боротьбі за перемогу змагалися 60 бійців полку «Азов». Символічно старт підготовки до турніру був даний на полігоні «Азову» 14 жовтня, у День захисника України. Перед початком всі учасники тягнули жереб, який визначив порядок змагань.

Найвправніші бійці з різних підрозділів два дні демонстрували свої найкращі вміння зі стрільби з автоматів різних зразків на кількох етапах з різноманітних положень, а саме: стрільба на стометрівці, стрільба з рухомих мостиків, стрільба з даху під нахилом та стрільба з незручних положень з драбини. Високі бали нараховувалися за кількістю успішних вражень цілей за найкоротший час. Хто є найвправнішими стрільцями, з’ясовували не тільки в індивідуальних заліках, а й в командному – змагання визначили підрозділ «Азову», який колективно отримав найкращий результат з влучності та швидкості. На другому раунді змагань, у фінальних двобоях, учасники змагалися не тільки у вправності володіння автоматами, а й у володінні короткоствольною зброєю. Загалом учасниками змагань було виконано дев’ять вправ на володіння різною стрілецькою зброєю, а наприкінці відбулася дуель, в якій взяли участь ті бійці, які вийшли переможцями зі своїх двобоїв, набравши найбільшу кількість балів.

Під час перебігу змагань також відбулася презентація нової матеріально-технічної бази «Азову», де зокрема була представлена підйомна мішень, модернізовану конструкцію якої розробили бійці розвідки полку. Продемонстрований зразок мав пройти випробування турніром, щоб в подальшому стати на озброєння полку вже в довершеному форматі. Конструкція «азовського» підйомника є максимально спрощеною, проте ефективною. Він має вологостійкі двигуни та регулюється на відстані понад 500 метрів. Новий елемент для тренувань стане в нагоді бійцям «Азову» під час відпрацювання відділеннями та взводами оборонного бою, також підйомники зможуть імітувати мішені та покращити навички бійців у володінні вогнем, та найголовніше – дозволять бійцям тренувати їхню пильність та уважність.

Висока конкуренція супроводжувала всі етапи турніру, адже тут змагалися азовці, які мають найкращі показники з вогневої підготовки у своїх підрозділах. Отже, за результатами змагань, підрозділом полку «Азов», який показав найліпший командний результат, стала перша рота першого батальйону, в індивідуальній підготовці третім став боєць взводу розвідки першого батальйону Карапуз, другим – боєць групи розвідки полку Чум, а першим – боєць першої роти першого батальйону Руді. Бронзу турніру здобув боєць на псевдо Турецький з першої роти другого батальйону, срібло – боєць Жека з групи розвідки спецпризначення, а перемогу в турнірі та звання найкращого стрільця полку отримав боєць першої роти першого батальйону на псевдо Пістон. Фінальна дуель стала найнапруженішою миттю турніру – у часовому проміжку куля золотого призера поцілила в мішень на кілька секунд раніше за кулю суперника.

Переможці всіх номінацій отримали корисні та знакові подарунки – різного роду елементи тактичного спорядження, а троє лідерів фінальних двобоїв були нагороджені ножами, які їм вручив командир полку «Азов» капітан Денис Прокопенко. Редіс подякував всім учасникам за старанність та професіоналізм, проявлені під час змагань:

«Підійшов до завершення наш турнір з вогневої підготовки. Приємно бачити, як командиру, що рівень бойової підготовки в полку зростає щороку, адже ця дисципліна є однією з основних і визначає боєздатність підрозділу. Ви побачили свій реальний зріз знань та навичок, свої слабкі та сильні сторони, визначили, над чим ще маєте попрацювати, де маєте зосередити основні зусилля. Всі ми знаємо, що полігон пробачає помилки, а в реальному бою помилка може коштувати життя. Будемо далі напрацьовувати і техніку, і швидкість. Впевнений, що кожен з вас винесе щось корисне з цього турніру та «візьме собі на озброєння». І звісно, починаємо готуватися до наступних подібних змагань!»
Вітаємо тріумфаторів турніру з заслуженими перемогами! Рівень навичок, знань та умінь бійців укотре продемонстрував здатність азовців бути конкурентоспроможними, приймати виклики та головне – він підтвердив високу якість бойової підготовки полку «Азов», яку підрозділ успішно використовує, захищаючи незалежність Батьківщини на передовій. Слава Україні!
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.