Віктор Бедь видав розпорядження про неухильне дотримання карантинних обмежень всіма кліриками і вірними єпархії на території Закарпатської області

12 листопада 2020 року, зважаючи на загрозу зростаючого поширення згубного коронавірусу COVID-19  та беручи до уваги рішення Кабінету міністрів України від 11 листопада 2020 року, щодо запобігання негативних наслідків пандемії, Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України видав розпорядження «Про додаткові запобіжні заходи, щодо недопущення поширення коронавірусу COVID-19 серед кліру та вірних єпархії в Закарпатській області».У відповідності до розпорядження, всім священнослужителям, іншим клірикам та вірним єпархії дано наступні настанови та благословення:
  1. Священнослужителям, іншим клірикам та вірним єпархії неухильно і надалі дотримуватися карантинних обмежень, визначених в раніше виданому і доведеному до відома розпорядженні по Мукачівсько-Карпатській єпархії «Про запобіжні заходи у зв’язку з оголошенням пандемією особливо небезпечної коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17 березня 2020 року за № 17/03-20, з урахуванням і дотриманням всіх рішень Уряду України та відповідних державних комісій і комісій органів місцевого самоврядування з протидії поширенню коронавірусу.
  2. При проведенні релігійних заходів, богослужінь та здійсненні треб, такі заходи і богослужіння проводити з дотриманням встановлених карантинних обмежень за участі не більше 20 осіб та з дотриманням між ними дистанції не менше 1, 5 метрів.
  3. Благочинним, настоятелям, намісникам і керівникам релігійних об’єднань оперативно повідомляти єпархіальне управління про випадки підозри чи захворювання на коронавірус COVID-19 серед представників кліру чи з числа вірних, і вживати негайних заходів щодо локалізації можливого середовища поширення зазначеного вірусного захворювання.
  4. Канцелярії єпархіального управління довести дане розпорядження до відома благочинних, настоятелів, намісників, священнослужителів, керівників, інших кліриків та вірних релігійних організацій.
  5. Пресслужбі єпархії оприлюднити інформацію про прийняте розпорядження в ЗМІ.
Дія даного розпорядження поширюється на всіх кліриків та вірних Мукачівсько-Карпатської єпархії Православної Церкви України на території всієї Закарпатської області.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.